Bogat program 4. etnofilm festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrto izdanje medunarodnog festivala etnografskog filma ETNOFILm, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, održat ce se od 3. do 5. svibnja u Multimedijalnom centru. U natjecateljskoj konkurenciji bit ce prikazana 24 filma domace i svjetske produkcije, izabrana medu 126 prijavljenih.

Nagrade u cetiri kategorije dodijelit ce strucni žiri, odnosno Nicole Hewitt, docentica na Odsjeku za animirani film i nove medije, i Etami Borjan, znanstvena novakinja na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta iz Zagreba, te Jacques Lombard, direktor pariškog Medunarodnog festivala etnografskog filma Jean Rouch, koji ce predsjedavati. Sve projekcije su besplatne.

U popratnom programu od 27. travnja do 3. svibnja, uz podršku UNESCO-ovog ureda iz Venecije, održat ce se radionica vizualne antropologije pod vodstvom profesora Alana Grossmana iz Dublina, prošlogodišnjeg laureata ETNOFILma.

Pred pocetak festivala 2. svibnja održat ce se i okrugli stol na kojem ce gostovati mladi vizualni antropolozi s podrucja jugoistocne Europe, okupljeni temom perspektiva vizualne antropologije i kulturnih politika u domeni ocuvanja nematerijalne baštine.

Za vrijeme festivala bit ce postavljena izložba fotografija, a svaku vecer održavat ce se tulumi s DJ-evima. Sve informacije o festivalu mogu se pronaci na web stranici Etnofilm.com.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala su profesori Jay Ruby i Marcus Banks, obojica vizualni antropolozi svjetskog glasa. Ruby je jedan od osnivaca Društva za antropologiju vizualnih komunikacija i osnivac Konferencije vizualne antropologije, a Banks profesor na oksfordskom sveucilištu.

U sklopu festivala ekskluzivno ce predstaviti svoju najnoviju knjigu "Made to be seen - perspectives on the history of visual anthropology".


Podijeli: Facebook Twiter