Bogat ljetni program u tvrđavi Punta Christo

S otvorenja Outlooka prošle godine u Areni (arhiva)
S otvorenja Outlooka prošle godine u Areni (arhiva)

Tim Pozitivnog ritma danas je u sjedištu pulske Turističke zajednice novinarima predstavio bogat program tijekom ljeta, koji će se održavati u tvrđavi Punta Christo i izvan nje, a u sklopu četiri festivala, i to redom - Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook.

Kreativni direktor Pozitivnog ritma Vedran Meniga rekao je da ovi festivali pokušavaju upotpuniti ljetna događanja i dovesti u Pulu atraktivna imena, a napomenuo je i da su pokrenuli novu diskografsku etiketu PDV i fanzin Pozitivnog ritma.

Party otvorenja ljetne sezone održat će se u tvrđavi 14. lipnja, kada će se odvijati i prvi termin Slurp! festivala. O njemu je više govorio Boris Bjelica, koji je istaknuo da na festival dolaze najbolja imena domaće regionalne elektronske scene uz strane goste. Na otvorenju Slurpa! nastupit će techno diva Miss Sunshine iz Osijeka. Ostali datumi za Slurp! su 5. srpanj, 2. kolovoz i 27. rujan.

O 12. Seasplashu, koji će se održati od 17. od 21. srpnja, novinare je informirao Damir Sikora, koji je rekao da će se festival održati na pet pozornica, a glavne zvijezde su Asian Dub Foundation, koji dolaze u originalnoj postavi i promoviraju novi album. Bit će tu i Brain Damage Meets Vibronics, Gentleman's Dub Club, Bad Copy i mnogi drugi, a od domaćih snaga tu su među ostalima Kandžija i Gole žene. Najavio je i organizirani prijevoz do Pule iz ostatka Hrvatske pa će oni koji kupe ulaznice moći na festivale stići  autobusom i sa sjevera i s juga Hrvatske. Busovi tako kreću iz Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba, Splita, Šibenika i Zadra i voze posjetitelje do Pule.

Dimensions i Outlook festival imat će ovogodišnju premijeru u Areni, prije no što se vrate natrag u tvrđavu, o čemu je više rekla Maja Gujinović. Dimensions se otvara u amfiteatru 27. kolovoza, a zvijezda večeri je Caribou, uz Darkside i glazbenu podršku Nilsa Frahma i Kwabsa. Festival se idućih dana seli u tvrđavu, gdje nastupaju Jon Hopkins, Juan Atkins, Gilles Peterson, Nina Kravitz, Floating Points i još više od 200 izvođača. Outlook je najveći festival bass i soundsystem kulture, a 3. rujna u Areni otvorit će ga Ms. Lauryn Hill uz Submotion Orchestra, Fatimu i Andrewa Ashonga. Od jakih imena na ovogodišnjem Outlooku tu su još hip hop legenda Busta Rhymes pa dance hall i reggae ikone Barrington Lvy, Horace Andy i JanShaka i još mnogo izvođača.

Izvršni direktor Pozitivnog ritma Davor Uljanić zahvalio je medijima i svima koji ih podržavaju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter