Boeing 787 morao sletjeti zbog problema s WC-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Boeing 787 Japan Airlinesa na letu za Tokio morao se vratiti u Moskvu zbog problema s nužnicima, što je još jedan kvar na elektronici u tom najnovijem zrakoplovu američkog proizvođača, doznaje se u četvrtak od japanske kompanije.

Boeing sa 151 putnikom i članom posade poletio je u srijedu navečer iz Moskve u Naritu, istočno od Tokija, ali se morao vratiti nakon dva sata leta i sletjeti u ruskoj prijestolnici, rekao je za AFP glasnogovornik JAL-a.

- Pojavio se problem: nužnici su postali neupotrebljivi, a pokvario se i uređaj za podgrijavanje jela, dodao je.

Rekao je da su ti problemi najvjerojatnije povezani s elektronikom i istaknuo da to nema veze s ozbiljnim problemom akumulatora utvrđenim početkom godine.

Te su konstrukcijske slabosti u siječnju prouzročile pregrijavanje na dvama zrakoplovima 787 i bile su povod za međunarodnu zabranu letenja za 59 zrakoplova koji su tada bili u službi diljem svijeta.

JAL je vjerni klijent Boeinga, ali je u ponedjeljak prvi put najavio narudžbu 31 zrakoplova A350 Airbusa, europskog suparnika američkog proizvođača zrakoplova.

JAL je naručio ukupno 45 Boeinga 787, kojih su mu prvi primjerci isporučeni prije gotovo dvije godine, više od tri godine kasnije nego je bilo dogovoreno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter