Boeing 777 bio na automatskom pilotu kad je pao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplov na letu MH370 Malaysia Airlinesa nestao bez traga 8. ožujka s 239 osoba, "vrlo vjerojatno" je bio na automatskom pilotu kad je pao u Indijski ocean, objavile su u četvrtak australske vlasti koje zonu potrage premještaju južnije.

- Može se reći, mislim, da je vrlo vjerojatno da je letjelica bila na automatskom pilotu. U protivnom ne bi slijedila vrlo pravilnu putanju koja je identificirana zahvaljujući satelitskim podacima, kazao je zamjenik premijera Warren Truss čija zemlja usklađuje potragu u Indijskom oceanu.

- S obzirom na putanju preko Indijskog oceana, ocjenjujemo da je letjelica bila na automatskom pilotu dok nije ostala bez goriva, dodao je šef Australskog ureda za zračnu sigurnost.

Let MH370 s 239 osoba iz Kuala Lumpura u Peking iznenada je promijenio smjer sat vremena nakon polijetanja te prekinuo svaku komunikaciju s kontrolom leta. Nijedan fizički trag aviona nije pronađen otad usprkos velikoj potrazi, čime nestanak leta MH370 postaje jedan od najvećih misterija modernog zrakoplovstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter