Bodrite i dočekajte 2.000 natjecatelja u Areni


Velika triatlon utrka Ironman 70.3 s čak 1.800 prijavljenih natjecatelja iz gotovo 50 zemalja svijeta bit će održana u nedjelju u Puli i okolici. Utrka će startati u 10 sati na plaži Ambrela na Verudeli gdje će triatlonci plivati gotovo dva kilometra, potom će sjesti na bicikle i pedalirati 90 kilometara preko Medulina, Ližnjana, Valture, Loborike, Marčane, Manjadvorci, Svetvinčenta, Smoljanci, Krmeda, Bala, Gajane i Vodnjana ponovno do Pule, a potom će s Karoline nastaviti trčati pulskim ulicama u dužini od 21 kilometar, da bi utrku završili na spektakularnoj ciljnoj liniji u pulskoj Areni. Ukupno 114 kilometara, što je 70.3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobio ime.

Ovaj događaj globalnih razmjera najmasovnija je utrka ovog brendiranog tipa i okuplja triatlonce iz svih dijelova svijeta, kao i sve one koji se odluče na ovaj veliki izazov za tijelo i um. Najbrojniji natjecatelji su Talijani, prijavljeno ih je 600, dok su drugi stigli iz Austrije, Velike Britanije, Slovenije te Južne Afrike, Portugala, Venezuele…

- Zadovoljni smo i ponosni što je ova utrka došla u Pulu i što će se cijela županija, ali i Hrvatska promovirati svijetu kroz sport. Pula je i dosad bila domaćin brojnim, uglavnom kulturnim manifestacijama, ali nam je nedostajala ovako velika sportska koja je sad konačno stigla - ustvrdio je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada, te poželio svima lijepo vrijeme da bi slika Pule u svijetu bila još ljepša, prepuna zelenih pejzaža, gdjegod se trka proteže, što će biti pravi mamac za brojne turiste koji će zbog toga stići dogodine u naš kraj.

Manuela Kraljević, direktorica marketinga i prodaje Arenaturista, ustvrdila je pak, da su i oni ponosni što su domaćini ovako veličanstvenom događaju koji će biti svojevrsna kruna dobre turističke sezone.

Izvršni direktor Ironmana za Europu Thomas Dieckhoff nije skrivao oduševljenje pulskom stazom i činjenicom da je utrka rasprodana.

- Pored rasprodane utrke, što je svakako dobar osjećaj, Pula će biti i finalna postaja Europskog Ironman TriClub prvenstva, koje se ove godine prvi put održava te smo naišli na zaista pozitivne reakcije - ustvrdio je Dieckhoff i dodao da gotovo sa sigurnošću može najaviti da će doći i dogodine.

Organizator hrvatske Ironman 70.3 utrke Igor Ribarić kaže da je presretan što je uspio dovesti utrku u svoju zemlju, iako je odrastao u Frankfurtu, te da se nada da će jedan ovako veliki događaj i u narednim godinama naći svoje mjesto pod pulskim suncem. Naglasio je da su morali prekinuti registraciju na 1.800 natjecatelja, jer je interes bio jako velik, a zbog sigurnosnih razloga nisu željeli primiti više natjecatelja. Bit će, kaže, 500 volontera i 130 policajaca koji će osiguravati trkačku stazu.

Hrvatska u utrci ima i svog ambasadora, državnog rekordera u Ironmanu Dejana Patrčevića, koji se na nedavno održanom Ironmanu u Klagenfurtu uspio probiti na zavidnu osmu poziciju. Za naše je novine ustvrdio da će, čak i uz moguću kišu, ova utrka po "valovitom" terenu biti najbrža i najuzbudljivija za natjecatelje. Kao velike potencijale koje valja pratiti tijekom utrke naveo je Aleksandra Graha iz Labina, Đurđicu Orepić koja je izborila nastup na Ironman svjetskom prvenstvu na Havajima, kao i Riccarda Kuhara koji će u Puli plivati u štafeti.

Svi su pozvali građane Pule da budu na ciljnoj liniji i bodre sve one koji budu stigli na cilj te na taj način i natjecateljima osiguraju nezaboravno iskustvo ulaska u Arenu. Utrka će se moći pratiti i uživo na www.ironman.com. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter