Bodovi izgubljeni u završnici utakmice

Tomislav Bošnjak (M. MIJOŠEK)
Tomislav Bošnjak (M. MIJOŠEK)

Utakmica 16. kola: Umag - Varaždin 21:26 (12:12). Sportska dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 800. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

UMAG: Sorić (9+0), Milinković (4+1), Burnić, Buvinić, Ravnić 2, Sever 6 (4), Udovičić, Petričević 1, Bošnjak 4, Didić, Stapar, Matanović 4 (1), Ćosić, Punda 4, Gorenac, Horozović. 

VARAŽDIN: Špikić (13+1), Črnila, Šipić 3, Vučko 3, Zobec 4 (1), Levak, Horvat 6, Vincek, Vidaček 1, Huđ 1, Vujović 1, Hirš, Grbac 1, Marčec 6.

Sedmerci: Umag 6 (5), Varaždin 2 (1). Isključenja: Umag 8 minuta, Varaždin 8 minuta.

Uzvratili su Varaždinci domaćim rukometašima za neugodan poraz na startu prvenstva. Kako se moglo i očekivati, bilo je još jedno odlično izdanje gostiju na umaškom parketu. No, domaćini za prikazano nisu zaslužili tako uvjerljiv poraz iz jednostavnog razloga što danas uistinu nisu imali ni trunku sportske sreće.

To se može potkrijepiti činjenicom da su tijekom susreta u sedam, osam situacija pri zaključenju napada pogađali okvir gola umjesto mreže.

Sam početak je navijestio pravu bitku, što je bio svojevrsni scenarij susreta i zbivanja na parketu. Kako je susret odmicao, moglo se doći do spoznaje da je pred domaćinima teška zadaća. Vodili su gosti, ali bi Umažani uspijevali držati se na minimalnom zaostatku. S nekoliko obrana Špikić je izrežirao značajnu prednost svoje momčadi (6:3) do kraja 12. minute. Međutim, treba istaknuti da su domaćini igrali s dva igrača manje u jednom trenutku, bez Didića i Severa. I tome unatoč, gosti ne koriste tu mogućnost da ostvare još veću prednost.

Uspjeli su se "žuto-plavi" obraniti, odnosno primili su jedan gol u neravnopravnom odnosu snaga. I tada, kada je to malo tko očekivao, ponajmanje gosti, domaća je momčad načinila pravi podvig. Devet minuta su ostavili suparnika bez pogotka, a oni su za to vrijeme postigli pet za nevjerojatan obrat, vodstvo 8:6 (21'). U nekoliko su navrata takvu prednost imali domaćini, da bi prva dionica završila bez prednosti za nekog od suparnika.

Međutim, odlično su Umažani otvorili drugu dionicu i ponovno stekli tri gola razlike (16:13), nakon šest minuta nastavka. Na sceni je junak varaždinske momčadi golman Špikić koji je nanizao seriju obrana, što je uvelike odredilo rezultatski tijek susreta. Nakon vodstva domaćina 18:17 iz 44. minute, u daljnjem tijeku igre gosti ostvaruju odlučujuću nisku (4:0). Dok su na drugoj strani Horvat i Marčec poentirali, domaći igrači su pogađali grede i vratnice.

Nadasve ubojiti gosti zavrjeđuju prednost od 21:18 u 53. minuti, što je dalo nasluti da bodovi neće ostati u Umagu. Iz brzih protunapada, nakon obrana te preciznih lopti Špikića za precizne suigrače, nestala je svaka nada domaćina da se mogu spasiti poraza. Posljednja četvrtina se pokazala ključnom za takav ishod.


Podijeli: Facebook Twiter