Bod u Kranjčevićevoj bit će vrijedan cijele sezone

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Početkom prošlog tjedna trener Istre 1961 Igor Pamić govorio je da će veliku ulogu u pripremi susreta s Dinamom odigrati rezultati direktnih suparnika u borbi za ostanak, Zadra i Osijeka, koji su igrali prethodno. Na kraju su se rezultati susreta pretposljednjeg, 35. kola Prve HNL raspleli upravo prema pulskim željama. Zadar i Osijek su poraženi, a "zeleno-žuti" su osvojili bod protiv prvaka.

Dakle, što ste u klubu priželjkivali, to vam se i ostvarilo i sad je minimalno deveto mjesto osigurano, a za osmo treba osvojiti bod u Kranjčevićevoj. Zadovoljni?

- Imali smo prednost jer smo uoči susreta znali da nam je protiv Dinama dovoljan i bod za izbjegavanje desetog mjesta, s obzirom na rezultate koje su prethodno ostvarili Zadar i Osijek - rekao je Igor Pamić. - Bilo bi nezgodno da smo s ovom momčadi morali tražiti pobjedu protiv Dinama. No, recimo i da to što Zadar nije dobio licencu nije bila nikakva prednost za nas, jer je tako Zadar bio neopterećen uoči susreta, a mi opet nismo smjeli biti posljednji. Dakle, po tome nam je bilo isto. I odmah ću dečke pohvaliti, bili su fantastični u ovoj utakmici. Mi smo odigrali na jedini način na koji smo protiv "modrih" i mogli igrati. Tri mjeseca prije smo igrali s Dinamom u četvrtfinalu Kupa i na našem smo stadionu s njima igrali "al pari". Primili smo gol preko Fernandesa koji je kaznio Drevenovu pogrešku, ali smo bili dobri. Dinamo je uvijek imao problema u Puli otkako sam ja na klupi. Pored toga, bili su "ispuhani" nakon osvajanja "dvostruke krune" i mi smo to odlično iskoristili. Prezadovoljan sam našom igrom, jer je to bila dosad daleko najzahtjevnija utakmica sezone.

Kad je Dinamo poveo, bilo je teško vratiti se u utakmicu?

- Nakon primljenog smo gola išli smo malo žešće, ali treba biti realan. Da mi nismo odmah zabili gol, ne vjerujem da bi se vratili. Iskoristili smo ono što Split nije napravio u finalu Kupa. Oni imaju, primjerice, Šimunovića koji je pogriješio, ali Salanović nije zabio. Potom smo konačno dočekali da Jordan presiječe jednu loptu i doda Jou koji je išao sam na golmana. Imali smo takvu situaciju i protiv Zadra, pa lopta nije ušla u gol. Ovoga je puta sreća tako htjela, da u tako teškoj situaciji nakon što smo primili gol, odmah zabijemo. A bit ću iskren i priznati da sam u tom trenutku i ja, po prvi puta, već klonuo duhom, jer nisam vidio mogućnost da napravimo pritisak. Mi smo samo na ovaj način mogli zabiti gol. Kaznili smo jednu od te dvije pogreške Dinamove obrane. Imali smo potom i neke situacije u kojima smo mogli bolje reagirati i zabiti još jedan gol, jer smo imali kontru kad su oni nasrnuli i žao mi je što nismo baš mi nanijeli prvi poraz Dinamu u ovom prvenstvu. Jer bi se time i spasili, a to bi onda bilo, s obzirom na sve što nas je pratilo kroz sezonu, kao da smo osvojili tri Lige prvaka. Međutim, imali smo s druge strane, u 88. minuti, i situaciju koja nas je mogla koštati ostanka u ligi. Izgubili smo loptu na 25 metara od njihovog gola preko Pavlovića i tu je Zvonko "osjetio" situaciju, presprintao 90 metara i na koncu spasio gol, jer je Soudani već prošao Gregova i išao prema Brkiću. Taj "osjećaj", to su neki detalji koje igrači ne mogu naučiti, to je igraču dano od Boga. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter