Bod iz Splita nije za bacit'

Pulski će igrači krenuti u potragu za četvrtim povoljnim gostujućim rezultatom (Arhiva/M. ANGELINI)
Pulski će igrači krenuti u potragu za četvrtim povoljnim gostujućim rezultatom (Arhiva/M. ANGELINI)

Još jednom u Split. Nakon Poljuda, pulski nogometaši sutra će nastojati u istom raspoloženju napustiti i Park mladeži. Tamo ih očekuje dvoboj 17. kola Prve HNL.

Na Poljudu su protiv Hajduka slavili pred fantastičnih, posebno za domaće prilike, 20 tisuća navijača, a sad će protiv Splita pred kudikamo manjim brojem, jer se rijetko okupi više od tisuću gledatelja, pokušati zadovoljni napustiti i drugi splitski travnjak.

Tri bi bila super, ali dobar je i bod, bila je misao vodilja većine članova pulske ekspedicije koja je u ranim popodnevnim satima krenula prema Dalmaciji.

Zaželio je uoči polaska na put trener Igor Pamić da njegova momčad sutra zaigra čvrsto, agresivno u defenzivnom bloku pred svojim novim čuvarem mreže, Splićaninom Radoševićem.

Pulski će igrači krenuti u potragu za četvrtim povoljnim gostujućim rezultatom u ovom prvenstvu. Dosad su u osam odigranih susreta izvan "Drosine" ostvarili dvije pobjede i jedan neodlučen ishod, dok su u pet navrata teren napuštali pognutih glava.

Ipak, za razliku od gostovanja na Poljudu kad su protiv Hajduka igrali pred punim stadionom, pritisak s tribina Parka mladeži ne bi ih trebao zabrinjavati. Štoviše njihovi vjerni navijači Demoni, koji će sigurno doći i u Park mladeži, mogli bi vrlo lako nadglasati "kazališnu publiku" koja u pravilu prati Splićane.

Ostvari li se i obećanje golmana Radoševića da će i dio njegovih splitskih prijatelja navijati za "zeleno-žute", mogli bi pulski igrači imati i veću podršku od domaćina s tribina.

Iako trener Igor Pamić uoči polaska za Split nije objavio sastav kojim će se od prve minute suprotstaviti svom prethodniku na pulskoj klupi, Zoranu Vuliću, ne treba sumnjati da će na teren istrčati "ratnička momčad".

Splićani su na domaćem travnjaku iznimno agresivni što se najbolje vidjelo u pobjedi nad Dinamom, pa stožer pulskog prvoligaša nastoji odgovoriti jednakom mjerom, što znači da će se puno toga lomiti na leđima Alena Pamića i Blagojevića, dvojice najagresivnijih veznjaka u pulskom sastavu. (Roberto CAR)

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter