Bod ili tri za osiguranje šeste pozicije

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Dva boda osvojena u posljednja dva domaća ogleda sa Slaven Belupom i Osijekom konačno su otjerala neugodnu atmosferu koja je polako pritiskala "zeleno-žute". Proljetna domaća pobjeda je i dalje na čekanju, a ostala je tek posljednja šansa protiv Dinama da se ona upiše, ali važno je da je konačno prekinut onaj neugodni niz od šest prvenstvenih poraza, osam ukupno. 
 
S ta su dva boda pulski nogometaši napravili korak naprijed prema zadržavanju aktualne šeste pozicije u Ligi 10 s obzirom da su Zadranima, koji su upisali šesti poraz zaredom, sad pobjegli na šest bodova razlike. Tri kola prije kraja, iako u teoriji još uvijek mogu Osijek, Slaven Belupo i Zadar doći na tih 38 bodova koliko trenutno ima Istra 1961, pred pulskim je klubovima nekoliko ciljeva. 
 
Zaključiti sezonu na šestoj poziciji, ali i već početi polako slagati prve kockice ljetnog prelaznog roka. U tom smjeru valja gledati i na prilike koje je pulskim juniorima počeo davati trener Igor Pamić, ali i na određene "rezove" koji su već napravljeni u momčadi. 
 
Na drugoj su strani igrači poput trojke Budicin, Batarelo, Havojić kojima klub planira ponuditi nove ugovore, te neki od kojih se tek očekuje da na travnjaku opravdaju svoj dolazak u klub. Među takve se, silom neprilika, može uvrstiti i Bojana Pavlovića.
 
Srpski igrač koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Mađarske, upao je u "prokletstvo desnog beka" u pulskom klubu. Ozlijedio se i zbog toga odigrao puno manje od očekivanja.
 
Zapravo tek ova posljednja dva nastupa dala su prve naznake njegovih kvaliteta i pokazali kako bi s njim, i Woonom na lijevoj strani, igra pulskog prvoligaša izgledala sasvim drugačije.
 
- Nisam ni sam očekivao da ću izdržati dvije utakmice u razmaku od samo četiri dana nakon tako velike stanke zbog ozljede. Bilo je teško i osjetio sam nedostatak kondicije u tih 180 minuta, ali izdržao sam, što je najvažnije - rekao je Bojan Pavlović nakon jutarnjeg treninga u utorak koji su "zeleno-žuti" odradili u teretani na "Drosini".  (Roberto CAR)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter