Boćari uoči PEUB-a: Pripremamo se kao za OI

Roland Marčelja, Ante Grančić, Gianfranco Santoro, Milan Celija, Nenad Tadić, Leo Brnić i Jure Maglić
Roland Marčelja, Ante Grančić, Gianfranco Santoro, Milan Celija, Nenad Tadić, Leo Brnić i Jure Maglić

U novouređenoj pazinskoj Boćarskoj dvorani održana je konferencija za novinare na kojoj su direktor natjecanja Jelisije Jovičić te predsjednik IBS-a Valter Krizmanić javnost upoznali sa sudionicima i rasporedom te cjelokupnim programom predstojećeg Europskog prvenstva koje će se u Pazinu održati od 3. do 8. rujna. Svoje viđenje i očekivanja od EP-a iznijeli su i boćarski reprezentativci Hrvatske koji su predvođeni izbornikom Milanom Celijom također bili nazočni konferenciji prilikom koje je predstavljena i nova oprema reprezentacije. Nakon 23 godine u Pazinu je otpočelo odbrojavanje za zasigurno događaj desetljeća, kako u gradu tako i na cijeloj Pazinštini.

- Imali smo četiri okupljanja u Pazinu te petoboj nacija u Tivtu i mogu reći da sam nakon svega iznimno zadovoljan, posebno pristupom reprezentativaca, kazao je izbornik Milan Celija.

U ime igrača govorio je najiskusniji, kapetan reprezentacije i povratnik u najbolju vrstu Jure Maglić.

- Mi igrači smo svjesni situacije koja je pred nama. Zato smo se kroz ova četiri ciklusa priprema gledali pripremiti što bolje. Moramo se pokazati u najboljem svjetlu zahtjevnoj boćarskoj publici kakva je u Istri. Spremali smo se kao za Olimpijske igre, što za nas jest predstojeća manifestacija. Bio sam tu 1989. godine kao gledatelj i bilo je odlično, ali sam siguran da će ovoga puta biti još puno bolje. Imamo šest vrhunskih igrača u šest disciplina i usudio bih se reći da bi mogla biti tri zlata, ako bude i nešto manje, bit će isto u redu - rekao je kapetan reprezentacije Jure Maglić.

Zaključen je i konačni popis reprezentacija 18. Europskog boćarskog prvenstva. U posljednji tren, zbog problema kod nekih reprezentativaca, Švicarska je morala odustati od nastupa. Tako će u ždrijeb ući predstavnici 17 reprezentacija: Italije, Francuske, Finske, Turske, Bugarske, Belgije, BiH, Njemačke, Srbije, Slovenije, Slovačke, Crne Gore, Estonije, Rusije, Monaka, Španjolske i Hrvatske.

Sve počinje u ponedjeljak 3. rujna u 9 sati kad će spomenute reprezentacije, ovisno o rasporedu imati treninge. U 10 sati u Spomen domu će se obaviti ždrijeb, dok prvi susreti u disciplini pojedinačno klasično kreću u 14 sati. Službena ceremonija otvaranja zamišljena je istoga dana u 20 sati. (Mladen PILAT/Snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter