Boćari s invaliditetom: Uspješnom vodstvu novi mandat

Vodstvo Istrijane: Davor Komar, Jelena Vuković i Nives Lukšić
Vodstvo Istrijane: Davor Komar, Jelena Vuković i Nives Lukšić

U prostorijama Logoboćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana održana je izborna skupština kluba. Za predsjednicu kluba potvrđena je Jelena Vuković, dopredsjednica je Nives Lukšić, a tajnik Davor Komar, dok su članovi predsjedništva  Maksimilijan Hodak i Melisa Osmanović. U Nadzorni odbor izabrani su Lara Dabić, Joso Brala i Ljubiša Ivković. Odabiru, potvrdi, vodstva prethodilo je usvajanje iscrpnog izvješća o prethodnom radu Istrijane, koja je treću godinu uzastopno najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Samo u prošloj godini, između ostalih, članovi kluba osvojili su pet zlatnih, osam srebrnih i pet brončanih kolajni u hrvatskom prvenstvu i Kupu, te na juniorskim prvenstvima i raznim međunarodnim natjecanjima.

Istrijana je jedina udruga/klub osoba s invaliditetom u Istarskoj županiji koju čine članovi isključivo s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja s prebivalištem u Istri. Ovakvom vrstom boćanja bave se i osobe s mišićnom distrofijom (neuromuskularnim oboljenjima) korisnici invalidskih kolica, koji zbog specifičnosti bolesti imaju oslabljenu muskulaturu. Glavi cilj bavljenja ovim sportom svakako je održavanje i podizanje zdravstvene i psiho-fizičke forme te podizanje kvalitete društvenog života, resocijalizacija i integracija u "normalan" život i širu društvenu zajednicu, kao i, naravno, sudjelovanje na Paraolimpijadi.

A da su prohtjevi kluba uistinu skromni, potvrđuje i usvojen financijski plan za četverogodišnje razdoblje u visini od 87.050 kuna. Najveći dio tog iznosa, 54 tisuće kuna, klub će utrošiti na državna kola pojedinačnog i ekipnog prvenstva i kup natjecanja, te juniorsko državno prvenstvo, odnosno, međunarodna natjecanja te otvoreno prvenstvo Istarske županije. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter