Boćari Poreča dijele vodstvo sa Zrinjevcem

Gianfranco Santoro protiv Zrinjevca (J. PREKALJ)
Gianfranco Santoro protiv Zrinjevca (J. PREKALJ)

Boćari Istre Poreč će blagdanski mjesec prosinac provesti i predstojeće božićno-novogodišnje svetkovine dočekati u zaista ugodnom raspoloženju, nakon što su još jednom pobjedom okončali sedmo, posljednje jesensko kolo u Prvoj HBL. Očekivana pobjeda na gostovanju nad fenjerašem Podhumom KWIG ostavila je Porečane bodovno poravnate sa Zrinjevcem na diobi vodeće pozicije u ligi, mjestu na kojem kraj jedne kalendarske godine već dugi niz sezona nisu provodili.

To što se Zagrepčani diče naslovom jesenskog prvaka mogu zahvaliti svega jednom više osvojenom poenu u odnosu na porečke boćare, no upravo je to najbolji dokaz da nas već od sredine siječnja očekuje zaista zanimljiv nastavak prvenstva. I upravo će derbijem Zrinjevac - Istra Poreč u Zagrebu 19. siječnja biti otvoren drugi dio sezone.

Trio Pazin je pak i dalje ostao na čekanju prve domaće pobjede u derbiju. Nakon što je prije mjesec dana iz Pazina oba boda odnijela Istra Poreč, sad je to tijesnom pobjedom za rukom pošlo i Zrinjevcu. Pazinjani nakon posljednjeg poraza za vodećim dvojcem zaostaju tri boda i pali su u drugi plan kad je u pitanju borba za naslov prvaka.

U derbiju su presudile brzinske discipline u kojima su domaćini osvojili svega jedan poen, premalo za pobjedu nad snažnom momčadi kao što je Zrinjevac. (Kristijan KLARIĆ)

Rezultati 7. kola: Trio Pazin - Zrinjevac 12:14, Ante Starčević - Sokol 16:10, Marinići - Metković 18:8, Imotski - Vargon 19:7, Podhum KWIG - Istra Poreč 8:18.

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA 


Podijeli: Facebook Twiter