Boćari Istrijane uspješni u Poljskoj

Davor omar (u sredini) i Melisa Osmanović (lijevo)
Davor omar (u sredini) i Melisa Osmanović (lijevo)

Na međunarodnom prvenstvu Poljske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u gradu Konopiska od 11. do 15. svibnja, u žestokoj konkurenciji, član Boćarskog Kluba osoba s invaliditetom Istrijana Davor Komar je bez ijednog poraza osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju te ponio titulu prvaka Poljske. Komar, inače i 11-erostruki prvak Hrvatske, na tron je zasjeo rezultatima 10:2, 15:0, 8:2 i 7:3.

U istoj boćarskoj kategoriji BC4, viceprvakinja Poljske s osvojenim drugim mjestom postala je članica kluba Melisa Osmanović iz Pule, dok je četvrto mjesto u istoj kategoriji osvojila članica kluba Dubravka Jeromela, također iz Pule.

U kategoriji BC5 titulom viceprvaka Poljske okitio se i član kluba Robert Raste iz Pule, a treće mjesto, odnosno broncu, kući u Lindar ponio je Adriano Stihović, dok je u istoj kategoriji četvrto mjesto osvojio Josip Brkljača iz Pule koji je u jednom od susreta ostvario najveću pobjedu na prvenstvu, svladavši svog suparnika iz Slovačke rezultatom 18:0.

Članica Kluba Samanta Lukšić (kategorija BC3), osvojila je sedmo mjesto, izgubivši u nadoknadi utakmice nakon izjednačenog rezultata. Dodajmo da je BKOSIŽ Istrijana s četiri osvojena pehara najtrofejniji klub Poljskog prvenstva.

- Bila je ovo jedinstvena prilika da testiramo igrače našeg Kluba na jednom velikom prvenstvu, ali i lijep rođendanski poklon našem Klubu za 10. godišnjicu rada i postojanja - veli najtrofejniji boćar Komar dodajući da nakon Poljske slijedi Ekipno otvoreno prvenstvo Hrvatske za parove i ekipe, koje će se održati 28. svibnja u Zagrebu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter