Boćanje: Trio Pazin remizirao, Istra Poreč slavila

Marino Križmanić, Trio Pazin (M. PILAT)
Marino Križmanić, Trio Pazin (M. PILAT)

Boćari Trio Pazina, i ovoga puta bez reprezentativca Gianfranca Santora koji ima zdravstvenih problema, ponovno nisu dobili veliki derbi na svom terenu, ali za razliku od susreta s Istrom Poreč i Zrinjevcem, koji su iz pazinske dvorane kući odnijeli čitav plijen, od riječkog Vargona nisu izgubili.

Konačan remi Pazinjana i Riječana u derbiju 13. kola Prve HBL najpravedniji je ishod, jer su u svim disciplinama poeni ravnomjerno podijeljeni, premda su i jedni i drugi imali prigoda prigrabiti onaj pobjedonosni 14. poen.

Derbi je obilježilo nekoliko velikih borbi, pravih poslastica za gledatelje - Ivančića i Brnića te Androšića i Percana u krugovima pa ponovno Androšića i Percana, kao i Ivančića i Marčelje u preciznom izbijanju. Tu je bilo i neodlučeno štafetno izbijanje, u kojem obje postave nisu popuštale do zadnje sekunde…

Trio Pazin je ovim remijem malo usporen u utrci za naslov, ali je svejedno zadržao lidersku poziciju, premda ga je bodovno na čelu ljestvice dostigao Zrinjevac koji je slavio u Imotskom.

- Šteta što barem jedan derbi ove sezone nismo dobili na domaćem terenu, premda smo s ovim bodom protiv Vargona, u odnosu na susrete koje smo kod kuće izgubili od Istre Poreč i Zrinjevca, napravili korak više, veli Marino Križmanić.

- Četiri najveća kandidata za titulu pet su kola prije kraja natiskana na vrhu ljestvice u razmaku od samo dva boda, što je najbolja najava kakva "luda" završnica sezone predstoji, u kojoj svatko od nas može biti i prvi, ali i četvrti. Mi moramo proći još tri zahtjevna gostovanja, već u subotu u Metkoviću, potom i dvije uzastopne subote u Zagrebu, kod Zrinjevca i Ante Starčevića. No, kako sad stvari stoje mogla bi sva pitanja što se vrha tiče biti otvorena do zadnjega kola, zaključio je Križmanić.

Istra Poreč je, i bez bolesnih Nikole Hrelje i Luke Faragune, slavila na nezgodnom gostovanju kod Ante Starčevića, koji je već ranije na svom boćalištu "uzeo mjeru" gradskom rivalu Zrinjevcu. Darijan Živolić s tri te Joško Mardešić (44 u brzinskom) i Nenad Tadić (po 27 u krugovima i preciznom) s po dvije pobjede predvodili su Porečane do slavlja koje ih je na ljestvici ostavilo na bod zaostatka za vodećim dvojcem.

U sljedećem kolu Pazinjani idu u Metković, dok Porečani ugošćuju Mariniće. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter