Boćanje: Pazinjani sami na vrhu

Zdenko Androšić između Nikole Hrelje i Ivana Lukšića (M. MIJOŠEK)
Zdenko Androšić između Nikole Hrelje i Ivana Lukšića (M. MIJOŠEK)

Boćari Trio Pazina vratili su Istri Poreč "milo za drago" za jesenski poraz u svojoj dvorani. U (istarskom) derbiju 12. kola Prve HBL istim rezultatom kojim su jesenas slavili Porečani, sad su Pazinjani odnijeli pobjedu iz Velog Jože i tako sami zagospodarili vrhom ljestvice.

Upisali su tako pazinski boćari već petu pobjedu na gostovanjima na kojima imaju i jedan remi i jedini su prvoligaški klub koji ove sezone izvan svoje dvorane nije zabilježio ni jedan poraz. Porečki boćari, s druge strane, ove godine nisu uspjeli dobiti već treći derbi, nakon što su prethodno izgubili u Zagrebu od Zrinjevca, a kod kuće s Vargonom remizirali.

I bez bolesnog reprezentativca Gianfranca Santora koji je suigračima bio podrška s klupe, uspjeli su boćari Trio Pazina usmjeriti derbi u svoju korist nakon krugova kad su poveli 5:3. No, o kako se "tvrdom" derbiju radilo najbolje svjedoči podatak da su tri igre krugova, sve izuzev ogleda Benjamina Guština i Nikole Hrelje u kojem je mladi pazinski boćar veći dio susreta držao i sačuvao do kraja prednost, odlučene zadnjom boćom.

Zdenko Androšić je promašio zadnju boću za pobjedu, Alen Guštin je zadnjim pogotkom pobijedio Igora Vretenara, dok je Darijan Živolić sa zadnje dvije boće "skinuo" dva balina za slavlje nad Valterom Ivančićem.

U brzinskom izbijanju su Joško Mardešić s domaće i David Šircelj s gostujuće strane bili nadmoćni nad svojim suparnicima Benjaminom Guštinom i Živolićem, kao i Živolić i Mardešić u štafetnom izbijanju.

Ključnu prednost ka konačnoj pobjedi Pazinjani su stvorili u preciznom izbijanju u kojem su se fenomenalni Ivančić, koji je promašio svega jednu poziciju, balina između dvije boće za tri punta i Androšić uspjeli obraniti od pritiska Nenada Tadića i Lukšića.

Ušli su stoga pazinski boćari u zadnju seriju klasičnih igara s prednošću 11:7, a kako su Robert Sergo i Marko Jedrejčić bili nadmoćni u jednom od parova, vodili i 11:0, gosti su ubrzo u džepu imali najmanje bod.

Pitanje hoće li i drugi bod otputovati u Pazin lomilo se u drugom paru u kojem su Alen Guštin i Šircelj na kraju za jedan punat bili bolji od Tadića i Igora Vretenara te je Trio Pazin kući odnio čitav plijen. (K. KLARIĆ)

Istra Poreč - Trio Pazin 11:15
Rezultati, krug (3:5): Hrelja - B. Guštin 20:21, Lukšić - Androšić 22:22, Vretenar - A. Guštin 21:22, Živolić - Ivančić 25:24; brzinsko izbijanje (2:2): Živolić - Šircelj 35/50:43/48, Mardešić - B. Guštin 46/48:34/44; precizno izbijanje (0:4): Lukšić - Androšić 12:19, Tadić - Ivančić 23:34; štafetno izbijanje (2:0): Živolić, Mardešić - B. Guštin, Šircelj 51/60:47/59; pojedinačno (2:0): Mardešić - Ivančić 10:6; par (0:4): Tadić, Vretenar - A. Guštin, Šircelj 10:11, Smolica, Lukšić (Faraguna) - Sergo, Jedrejčić 2:13; trojka (2:0): Barbaro, Hrelja, Benolić - Androšić, Križmanić, Marcan (Stranić) 13:6.

PRVA HBL
Rezultati 12. kola: Istra Poreč - Trio Pazin 11:15, Zrinjevac - Metković 20:6, Vargon - Sokol 20:6, Podhum KWIG - Ante Starčević 15:11, Imotski - Marinići 16:10.

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter