Boćanje: Bojan Novak pristupio Puli

Bojan Novak (S. ŽULIĆ)
Bojan Novak (S. ŽULIĆ)

Prošlosezonskim osvajanjem naslova prvaka u Drugoj HBL sjever boćari Pule vratili su prvoligaško boćanje u najveći istarski grad koji prema svojoj tradiciji i zaslužuje klub u najvišem razredu hrvatskog boćanja.

A da Puljani u tom najvišem razredu ne žele plesati samo jedno ljeto najbolje svjedoči njihov učinak u prijelaznom roku u kojem su svoje redove pojačali s jednim velikim pojačanjem. Nakon godine dana provedene u redovima buzetskog trećeligaša Bračane, pristupivši pulskom klubu, u hrvatsko prvoligaško boćanje se vratio iskusni Bojan Novak, slovenski boćar s hrvatskom putovnicom.

Novak je u proteklih 20-ak godina ostavio značajan trag u hrvatskom boćanju. Bio je dugogodišnji nositelj igre zagrebačkog Zrinjevca, a potom i Trio Buzeta čiju je kapetansku traku nosio. Zanimljivo je da je s oba navedena kluba osvajao i naslov klupskog prvaka Europe, s čime se može pohvaliti još samo legendarni Dinko Beaković. To su i jedine dvije titule prvaka starog kontinenta za hrvatske klubove. Novak je sa Zrinjevcem i Trio Buzetom osvojio i 11 naslova klupskog prvaka Hrvatske.

Premda je kao reprezentativac Slovenije na svjetskim i europskim prvenstvima osvojio tri srebrne i četiri brončane medalje, najveći pojedinačni uspjeh ipak je ostvario noseći dres hrvatske reprezentacije kada je 1998. godine u talijanskom Saluzzu postao prvi prvak Europe u disciplini pojedinačno klasično.

S obzirom da je Pula u svojim redovima zadržala sav dosadašnji igrački kadar na čelu s Mariom Percanom, dolaskom Novaka njene ambicije u novoj sezoni sigurno sežu dalje od pukog zadržavanja prvoligaškog statusa. Dolaskom Novaka Puljani su dobili vrlo jakog aduta za discipline pojedinačno klasično i krugovi, te za brzinske discipline u kojima će se nadopunjavati sa već iskušanim Nenadom Ikićem i Petrom Barlianom. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter