Bobićada u Babićima


Bobićada u Babićima Najbolja maneštra od bobići birala se u subotu na tradicionalnoj bobićadi, fešti od bobići, u Babićima, koja je ove godine okupila velik broj posjetitelja. Ekipe koje su kuhale maneštre bile su podijeljene u tri kategorije - mjesni odbori, gradonačelnici i načelnici te domaćice i ugostitelji, a peteročlani žiri, na čelu s Dragom Orlićem, imao je zadatak izabrati najbolje između 20 maneštri.

U kategoriji mjesnih odbora, u kojoj se natjecalo pet maneštri, najbolju je skuhala ekipa MO-a Punta, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe mjesnih odbora Lovrečica i Komunela. Aleksandar Krt, načelnik Općine Optralj, odnio je pobjedu u kategoriji gradonačelnika i načelnika, a umaški gradonačelnik Vili Basanese i gradonačelnik Buja Edi Andreašić zauzeli su drugo i treće mjesto.

Franka Jurišević iz Barići skuhala je najbolju maneštru u kategoriji domaćica i ugostitelja, u kojoj je predstavljeno 12 maneštri. Drugo i treće mjesto u istoj kategoriji zauzele su Meri Božić te Mladenka i Tatjana. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter