Bob Margolin zvijezda Bluespring Festa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvo izdanje novigradskog Bluespring Festa predstavlja u srijedu, 20. travnja, u dvorani tamošnjeg kina gostovanje americkog blues gitarista Boba Margolina i Mike Sponza Blues Banda. Koliko je znacajan dovoljno govore cinjenice da je u svojoj bogatoj karijeri Margolin svirao s nekim od najvažnijih imena svjetske blues scene - od Muddyja Watersa, Boba Dylana i Johnnyja Wintera do Allmann Brothers i Erica Claptona.

Osim ovog zaista zvucnog imena svjetske blues scene, Novigrad ce 20. travnja ugostiti i brojne domace izvodace - vecer ce otvoriti sastav Funk Off Boogie iz Novigrada, slijede ovdašnji blues veterani Vervet, kojima ce se pridružiti poseban gost, kojeg najavljuju kao "porecku reinkarnaciju Jimija Hendrixa", a kao zvijezde veceri nastupaju Bob Margolin i Mike Sponza Blues Band.

Ovaj jednodnevni festival, kako saznajemo od organizatora Denisa Makina, zamišljen je kao spoj bluesa, vina i rakije te je najavljeno sudjelovanje vinarije Mihelic i destilerije Šegon, koji ce predstaviti pica s posebno za ovu prigodu dizajniranim etiketama. Pokrovitelji festivala su Turisticka zajednica i Grad, a važno je napomenuti da je ulaz na koncert besplatan.

Inace, novigradski nastup Boba Margolina i Mike Sponza Banda dio je njihove desetodnevne turneje na koju krecu 13. travnja, a u sklopu koje nastupaju u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Italiji. Zadnji put Margolin je u ovim zemljama nastupio krajem sedamdesetih, kao clan sastava Muddyja Watersa, a novigradski koncert 20. travnja njihovo je jedino gostovanje u Hrvatskoj.

Margolin je svirao gitaru u bendu Muddyja Watersa od 1973. do 1980. te je s njim snimio cetiri albuma, a s Watersom i The Bandom sudjelovao je i na legendarnom koncertu The Last Waltz 1976. godine. Danas svira diljem svijeta, radi kao studijski glazbenik i producent, i vlasnik je diskografske kuce.

Talijanski gitarist, skladatelj i pjevac Mike Sponza je pak vrlo dobro poznat u Istri - redovni je gost grožnjanskog festivala Jazz is Back! te brojnih drugih koncertnih pozornica u Istri, a njegovi nastupi prožeti su, osim bluesom, i temperamentnim rock'n'rollom i soulom. (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter