Bob Dylan tvrdi da njegov novi album nije čežnja za prošlim vremenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi album Boba Dylana nazvan "Triplicate" obrađuje američke standarde iz tridesetih, četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća, no taj Nobelom nagrađeni kantautor ističe kako to ne znači da čezne za prošlošću.

Dylan tvrdi i ga ne brine hoće li se obožavateljima svidjeti njegov novi uradak, treći u tri godine, na kojem će se nalaziti njegove verzije klasičnih pjesama poput "Stormy Weather", "As Time Goes By" i "Stardust".

"Ovo nije nostalgično putovanje u prošlost ili čežnja i žudnja za dobrim starim sjećanjima na nešto što više ne postoji", rekao je Dylan u razgovoru objavljenom na njegovoj stranici.

Trostruki album "Triplicate" bit će objavljen 31. ožujka, u nizu kojeg čine "Shadows of the Night", album obrada Franka Sinatre iz 2016., te "Fallen Angel", album obrada raznih glazbenika iz iste godine.

"Ove su pjesme za čovjeka na ulici, običnog čovjeka, svakodnevnu osobu. Možda su oni obožavatelji Boba Dylana, a možda ne, ne znam", odgovorio je Dylan nakon što su ga upitali misli li da će se novi album svidjeti njegovim obožavateljima.

Američki kantautor se u razgovoru dotaknuo i svog poštovanja prema preminuloj Amy Winehouse koju je prozvao "zadnjom stvarnom individualkom", moći rock'n'rolla, kao i pokušaja da on i George Harrison snime pjesmu s Elvisom Presleyem.

"Elvis se pojavio, no mi nismo", otkrio je Dylan o tom dogovoru.

Govorio je i prošlogodišnjem gubitku velikih glazbenika poput Leonarda Cohena, Leona Russella i Merlea Haggarda.

"Bili smo poput braće, živjeli smo u istoj ulici, i oni su ostavili veliku prazninu. Jako je samotno bez njih", naglašava Dylan, koji će idućeg mjeseca u sklopu turneje posjetiti Europu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter