Bob Dylan otvorio izložbu svojih slika u Milanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki pjevač Bob Dylan pokazao je ovog tjedna i svoj, slabije poznat javnosti, slikarski talent, otvarajući u Milanu izložbu svojih slika posvećenih New Orleansu, nastalih između 2008. i 2011.

Slike podsjećaju na film noir i prikazuju taj grad u državi Louisiani kakav je bio u '40-im i '50-im godinama prošlog stoljeća, među kojima je i platno na kojemu žena pokušava razdvojiti dvojicu skitnica u dugim kišnim kabanicama koji se svađaju.

Bob Dylan (71)  počeo je slikati '60-ih, kada je bio na vrhuncu glazbene karijere, ali se ne tako davno vratio slikanju, održavši tri izložbe od 1994.

"Svako djelo je dio šire povijesti i svaka slika je na pola puta između sna i sjećanja", istaknula je milanska gradska uprava koja je organizirala izložbu.

Slike su nastale na temelju fotografija i "odišu neobičnim ozračjem nesigurnosti" sa svojim pričama o "ljubavi i nasilju".

Izložba 23 slike u Palazzo Reale, nekadašnjoj milanskog vijećnici, besplatna je i bit će otvorena za javnost do 10. ožujka. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter