BMW povlaci 1.3 milijuna automobila serija 5 i 6

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemacki proizvodac luksuznih automobila BMW povlaci oko 1,3 milijuna vozila diljem svijeta zbog mogucih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slucajevima, mogli dovesti do požara, prenosi u ponedjeljak BBC.

Automobili ukljuceni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni izmedu 2003. i 2010. godine. Kompanija je priopcila da je primila devet izvješca o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali ozljedama.

Vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak. Tvrtka navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

"Da bi se provele kvalitetne mjere, BMW povlaci sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagradene izmedu 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera", istice se u priopcenju.

Utvrdeni nedostatak "može dovesti do neispravanosti elektricnog sustava, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slucajevima može doci do nagorenosti ili požara", dodaje BMW. Tvrtka je najavila da ce pisati svim vlasnicima vozila te da ce provjere trajati oko 30 minuta i biti besplatne.


Podijeli: Facebook Twiter