BMW-ova DTM verzija modela M3 u čast pobjedi

Za 54 sretnika - BMW M3 DTM
Za 54 sretnika - BMW M3 DTM

BMW Motorsport vratio se DTM-u 2012. godine, nakon gotovo 20 godina odsutnosti, a postignuti rezultat u povratničkoj godini nadmašio je sva očekivanja. Kanadski vozač Bruno Spengler osvojio je titulu najboljeg vozača, BMW je nagrađen kao proizvođač dok je BMW Team Schnitzer također ostvario zamijećen uspjeh.

BMW M GmbH proslavlja ostvareni uspjeh predstavljanjem modela BMW M3 DTM Champion Edition. Oponašajući izgled Spenglerovog trkaćeg automobila, ovo posebno izdanje modela raspoloživo je isključivo u boji Frozen Black Metallic, dok karbonski dodaci, različiti tamno kromirani elementi, mat crni naplatci i dijelovi preuzeti s trkaćeg vozila također otkrivaju njegove bliske veze s trijumfalnim modelom BMW M3 DTM.

Karakteristična BMW M traka preko karbonskog krova i poklopca prtljažnika kao i BMW M logotip dodatno naglašavaju cjelokupan izgled.

Ovo posebno izdanje modela sadrži također brojne dodatke u unutrašnjosti, kao što je upravljač Alcantara, ručica mjenjača s karakterističnom M Power oznakom i oprema od kože Novillo s oznakama teama u kontrastnoj Palladium Silver boji.

Tehnički elementi, kao što su paket Competition, M Drive, M DCT Drivelogic i M Driver paket, jasno naglašavaju da je fokus ovog vozila stavljen na vrhunsku kvalitetu izvedbe u svakom smislu. Oprema modela također uključuje navigacijski sustav Professional, grijana sjedala i sustav Park Distance Control te niz drugih uobičajenih stavki za svakodnevnu uporabu.

BMW M ponudit će ukupno 54 komada BMW M3 DTM Champion Editiona, a bit će raspoloživi na različitim tržištima širom svijeta. Ponosni vlasnici ovog rariteta u automobilskom svijetu imat će mogućnost sudjelovanja na BMW M Fascination Nordschelife treningu vožnje, koji će se održati pod budnim okom Bruna Spenglera.

BMW M3 DTM Champion Edition proizvodit će se u BMW-ovoj tvornici u Regensburgu i u BMW M GmbH tvornici od veljače 2013. Očekivana cijena za njemačko tržište počinje od 99 tisuća eura s uključenim PDV-om. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter