BMW M6 - istinski sportaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

BMW "šestica" oplemenjena slavnom "M" oznakom stiže na svjetsko tržište u dvije karoserijske izvedbe: prvo kao kabriolet u ljetnim mjesecima, a potom i u kupe verziji najesen.

Istinski sportaš u odnosu na svog prethodnika donosi još više snage uz manju potrošnju, a do zuba je opremljen vrhunskom tehnologijom koja osigurava iznimni užitak vožnje uz maksimalnu upravljivost i sigurnost.

Bavarsku zvijer pokrece agregat posuden od modela M5 - osmerocilindricni 4.4-litarski benzinski motor najvece snage 560 KS i najveceg okretnog momenta 680 Nm dostupan vec od 1.500 o/min.

Prijenos snage je na stražnje kotace uz M-diferencijal. S ovim motorom M6 Coupe s mjesta do stotke ubrza za 4,2 sekunde, dok kabriolet treba 0,1 sekundu više. Obje verzije iz sigurnosnih razloga postižu najvece brzinu elektronskim limitatorom ogranicenu na 250 km/h, bez kojeg bi potegnule i do vrtoglavih 305 km/h.

Motor je uparen sa sedmerostupanjskim mjenjacem s dvije spojke, opremljen polugicama iza obruca mjenjaca. Takoder, nudi cak tri postavke rada - od komfornog do sportskog. U serijskoj opremi su elektronicki kontrolirani amortizeri koji se prilagodavaju trenutacnoj situaciji u vožnji.

Atraktivan sportski automobil postavljen je na 19-colne lake naplatke M dizajna, a kao dodatna oprema na raspolaganju su jedan broj veci kotaci koji osiguravaju još bolje hladenje karbonsko-keramickih kocnica.

Kabriolet ima mekani krov koji se može spustiti ili podignuti do brzine 40 km/h, za što mu je potrebno 19 sekundi. Kupe verzija pak ima krov presvucen karbonskom oblogom. Pocetna cijena modela BMW M6 Coupe iznosi 123.600 eura, dok kabriolet starta od 131 tisuce.


Podijeli: Facebook Twiter