BMW M6 gran coupe: Najljući Bavarac!


Superiorna kombinacija vrhunske izvedbe i luksuza zove se BMW M6 gran coupe. Novi član M6 obitelji objedinjuje karakterističnu M izvedbu s dodacima koji još više naglašavaju njegovu luksuznost. Snažni V8 motor s TwinPower Turbo tehnologijom istiskuje 560 KS i omogućuje ubrzanje od nula do 100 km/h za svega 4,2 sekunde, dok mu se kazaljka brzinomjera zaustavlja na 305 km/h. Opremljen je M DTC mjenjačem s dvostrukom spojkom i aktivnim M diferencijalom.

Elegantne sportske linije kupea s četvora vrata objedinjene su i dodatno naglašene besprijekornim detaljima kao što je krov od polimera ojačanog ugljičnim vlaknima. Veći prostor u unutrašnjosti  omogućava putnicima na stražnjem sjedalu više udobnosti, a postoji mogućnost korištenja i trećeg sjedala kod putovanja na kraćim relacijama.

Geometrija podvozja, raspodjela težine vozila i sama aerodinamičnost jasno naglašavaju visoke standarde izvedbe. Prednjim dijelom vozila dominiraju veliki usisnici zraka, standardna LED adaptivna prednja svjetla i M karakteristična rešetka u obliku bubrega posebno dizajnirana upravo za ovaj model.

Standardna oprema BMW-a M6 gran coupe uključuje 20-inčne M kotače od lakih legura, kožnu opremu, grijana sjedala za vozača i suvozača, automatsko zatamnjenje stražnjih stakala i retrovizora, alarmni uređaj i BMW Professional radio s hi-fi zvučnicima.

Početak prodaje najavljen je za svibanj 2013., a cijena u Njemačkoj kreće od 128.800 eura. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter