BMW M5 imat ce pogon na sve kotace

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao da nije dovoljno što ce se pod poklopcem M5, po prvi put od predstavljanja ove superlimuzine, pronaci turbopunjeni umjesto atmosferskog motora, iz Münchena nam stiže još jedno iznenadenje.

Novi M5 nudit ce se s pogonom na sva cetiri kotaca, službeno su to potvrdili izvori iz BMW-a britanskom Autocaru. U Münchenu zasad brižno skrivaju detalje, no insajderi tvrde da bi ovo trebalo biti posljednje iznenadenje kada je u pitanju sportska krstarica te da u BMW-u nemaju planove proizvesti i verziju s produženim meduosovinskim razmakom za kinesko tržište, kako se nagadalo.

Konceptni BMW M5, koji ce se od serijskog modela razlikovati tek u pokojem detalju, predstavljen nam je na minulom autosalonu u Šangaju. Svjetska premijera automobila najavljena je za rujanski salon u Frankfurtu, a automobil bi se u prodaji trebao naci pocetkom drugog kvartala 2012. Zasad nije poznato kad možemo na tržištu ocekivati verziju s integralnim pogonom.

Novi M5 trebao bi se okoristiti osnaženom verzijom 4,4-litrenog V8 motora iz modela X5 M i X6 M koji razvija cak 578 KS te 690 Nm okretnog momenta, što bi trebalo biti dovoljno za tri desetinke krace ubrzanje do stotke i cak 30 posto nižu potrošnju od prethodnika - atmosferskog V10.

Nova generacija M5 navodno ce biti sposobna bez elektronske blokade doseci brzinu od 300 km/h.


Podijeli: Facebook Twiter