BMW i8 ce koštati više od 100.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

BMW i8 je hibrd koji je prvi put predstavljen 2009. na sajmu automobila u Franfurtu, no do njegovog pojavljivanja na tržištu dijeli nas još gotovo dvije godine.

BMW je i na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine predstavio ovaj model koji je vec tada bio spreman za proizvodnju, medutim serijska verzija planirana je tek za 2014. godinu. U meduvremenu BMW je nagovijestio koliko ce koštati ovaj najprestižniji sportski hibrid kada bude ponuden na prodaju.

Prilikom otvaranja prvog salona BMW-ova "i" brenda u Londonu, Ian Robertson, šef prodaje i clan upravnog odbora BMW-a otkrio je da ce se BMW i8, kada se pojavi na tržištu, prodavati po cijeni vecoj od 100.000 eura.

Novi trocilindricni agregat koji ce se ugradivati u model i8, ali i u celokupnu "i" seriju, bit ce prema rijecima Robertsona jedan od "najefikasnijih motora u pogledu potrošnje goriva i emisije ugljik-dioksida" te ce kao takav postaviti posve "nove standarde".

BMW i8 ce imati 7.2 kWh litij-ionsku bateriju koja omogucava raspon kretanja do 35 km. Za puno punjenje baterije potrebno je manje od dva sata koristeci napon od 220V. Njegova najveca brzina bit ce elektronicki ogranicena na 250 km/h, a ocekuje se da ce za 4.6 sekunde moci ubrzati od 0 do 100 km/h. (Netmobil.hr)


Podijeli: Facebook Twiter