BMW 328 Hommage Concept

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U spomen na model 328, jedan od najljepših sportskih automobila tridesetih godina 20. stoljeca, BMW je predstavio studiju 328 Hommage Concept. Premijeru je imao u Italiji, na utrci Mille Miglia.

Ove se godine, naime, obilježava 75. godišnjica predstavljanja BMW-a 328, automobila koji je u svoje doba, osim po dizajnu, bio poseban po prvoj uporabi lake konstrukcije. Masa mu je iznosila svega 780 kilograma. Konceptni 328 Hommage proizveden je s istom idejom, stoga je glavni materijal u gradnji bila plastika pojacana ugljicnim vlaknima.

U unutrašnjosti je osim ultralakog materijala korištena fina koža te polirani aluminij. Po uzoru na slavnog prethodnika, ni 328 Hommage nema vrata. Mnogi detalji podsjecaju na trkacu prošlost originala, primjerice valovito asimetricno vjetrobransko staklo, cetiri kožne trake preko poklopca motora, osiguraci za otvaranje haube...



Instrument ploca dopunjena je tripmasterom, a ispred vozaca su držaci za dva iPhonea. Dizajnom se imitira oblik klasicnih štoperica. Vozac i suvozac u konceptu sjede na ergonomskim sjedalima s pojasevima u 4 tocke kopcanja. Izmedu njih smješten je prekidac kojim se u slucaju nužde iskljucuje elektronika automobila.

Dvodjelne aluminijske felge na 328 Hommage takoder pokazuju svojevrsnu interpretaciju karakteristicnih rupica na originalnim felgama, kao i okrugla prednja svjetla koja su na studiji trodimenzionalna te koriste LED tehnologiju.


Podijeli: Facebook Twiter