Blur dobitnik nagrade Brit Award 2012.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska alternativna rock skupina Blur dobitnik je godišnje nagrade britanske glazbene industrije Brit Awards 2012. za izniman glazbeni doprinos u dva desetljeca utjecaja na britansku pop glazbu, koja ce clanovima skupine biti dodijeljena na posebnoj svecanosti u Londonu u veljaci 2012., prenosi britanski BBC.

Nagrada za izvanredan doprinos glazbi Bluru se dodjeljuje 21 godinu nakon njihovog debitantskog albuma "Leisure" iz 1991. i 17 godina nakon što su 1995. osvojili cetiri Brit Awardsa za najbolju glazbenu skupinu, najbolji album "Parklife", najbolji singl s tog albuma "Parklife" i najbolji videospot.

- Odlicno je dobiti priznanje za sav trud, srcanost i užitak uložen u ovaj bend, kazao je frontmen skupine Damon Albarn.

Medu dosadašnjim dobitnicima ove nagrade su Paul McCartney, U2, Paul Weller, Oasis, Sting, The Who, Fleetwood Mac, Van Morrison i skupina Queen.

Cjeloviti popis nominacija za ovogodišnje Britse bit ce objavljen 12. sijecnja 2012. u londonskom hotelu Savoy, a dodjela Brit Awards nagrada održat ce se 21. veljace 2012. u koncertnoj dvorani 02 Arena u Londonu.


Podijeli: Facebook Twiter