Bluespring Festival: Iskonski blues u Novigradu

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (T. TIDIĆ)
Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (T. TIDIĆ)

Najbolja europska blues pjevačica, po izboru European Blues Uniona, Meena Cryle i Chris Fillmore Band u potpunosti su opravdali tu titulu dignuvši na noge publiku koja je ispunila novigradsku kinodvoranu na trećem izdanju Bluespring Festivala. Ovaj sastav iz Beča, koji uz sjajnu pjevačicu Meenu Cryle čine još gitarist Cris Fillmore, basistica Marlene Lacherstorfer i bubnjar Franky Cortez, u Novigrad je donio čistokrvni blues, jednostavnih čvrstih ritmova, vrhunske emotivne interpretacije i odličnu svirku, a publika je to prepoznala i bučnim aplauzima nagradila izvedbu glazbenika.

Meena Cryle i Chris Fillmore Band predstavili su pretežno autorske pjesme s dosadašnjih albuma "Try Me" i "Feel Me", a novigradska publika mogla je čuti i pjesme koje će se naći na novom albumu koji će početi snimati u srpnju - "You Can Have My Husband", "I'm Goin Home" i "It Makes Me Scream". Prvo gostovanje u Hrvatskoj Meene Cryle i Chris Fillmore Banda, sudeći po reakciji publike, bilo je i više no uspješno, a publika je odličan nastup nagradila dugim aplauzom dozvavši glazbenike na bis.

Koncertnu uvertiru u maratonsku večer bluesa priredili su momci iz pulskog Delta Blues Ganga, koji su se nedavno vratili iz Memphisa gdje su nastupili na najvećem svjetskom festivalu bluesa, a u Novigradu su pak predstavili na najbolji mogući način uzavreli južnjački temperament koji je i okosnica njihove glazbe.

Izveli su repertoar dobro poznatih obrada, poput kultne "Shake Your Money Maker" ili pak "Dust My Broom", gdje su pokazali majstorsku interpretaciju, a uz bok dobro poznatim melodijama sjajno su se uklopile njihove autorske skladbe "Driving Steel Blues", "To Be Evil and Bad", "Take Me to the Main Street" i "Mississippi Delta Rockin'".

Uspješnice jednog od najpopularnijih rock bendova, Rolling Stonesa, predstavio je zagrebački sastav Odron, kojeg čine poznati hrvatski glazbenici iz bendova poput Majki i Psihomodo Popa.

Bluespring festival organizirala je Udruga mladih Sidro, a sudeći po odličnoj atmosferi i brojnim ljubiteljima bluesa koji su došli iz svih krajeva Istre usprkos prohladnom kišovitom vremenu, treće izdanje ovog festivala je prošlo izuzetno uspješno. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter