"Blue moon" Mile Ivanović

Mila Ivanović pored svojih radova (N. LAZAREVIĆ)
Mila Ivanović pored svojih radova (N. LAZAREVIĆ)

Prva samostalna izložba Mile Ivanović naslovljena "Blue moon" otvorena je pred brojnom publikom u petak navečer u prostorima Zajednice Crnogoraca Istarske županije.

Ova učenica petog razreda, koja ima nepunih 12 godina, predstavila se s 30 slika realiziranih u tehnici drvenih bojica te većinom kompjuterskom tehnikom.

Mila se predstavila svojim nadražim motivima, popularnim konjićima My Little Pony, kojima se u najranijem djetinjstvu najviše voljela igrati.

Njezini radovi odaju zrelost u pristupu, nježan odabir palete boja, te dušu velike sanjarice, koja stalno želi nešto kreirati i stvarati. Vidljiv je odlučan potez u linijama, te igrivost u pristupu, posebice prilikom odabira boja. Većina radova nastala je tijekom prošle godine.

Mila Ivanović rođena je 19. kolovoza 2004. godine u Puli. Učenica je Osnovne škole Monte Zaro. Pohađa likovnu radionicu Lilie Batel u sklopu koje je izlagala svoje radove na više skupnih izložbi. Crteži, slike i stripovi objavljivani su joj u pulskom dnevniku Glas Istre. Ilustrirala je i napisala slikovnicu kojom je konkurirala na natječaju Moja prva knjiga karlovačke udruge za promicanje kulture čitanja Kalibra. Najčešće se likovno izražava olovkom te kompjutorskom tehnologijom.

Otvorenje su svojim nastupima uveličali Matea Filipić, učenica 1. razreda Gimnazije koja je recitirala stihovi crnogorskog pjesnika Dragana Radulovića "Ringišpil u glavi" i Luka Filipić, učenik drugog razreda osnovne škole s pjesmom "Naočari moga đeda". Za glazbeni intermezzo bila je zadužena flautistica Marta Ninković, učenica šestog razreda talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" i polaznica Centra za klasičnu glazbu Luigi Dallapiccola pod mentorstvom profesorice Samante Stell.

Izložbu su otvorile Lilia Batel, te Branka Rožman, predsjednica Zajednice Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Istarske županije, koja je i organizator. Suorganizator je Zajednica Crnogoraca Pula.

Postav će se moći pogledati do 1. ožujka, od 10 do 12 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter