Blokirat cemo Valtursku ulicu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ako se može po cijeloj Hrvatskoj, možemo i mi blokirati Valtursku ulicu", najavio nam je akciju Pavao Plastic, predstavnik ogorcenih stanara te ulice kojom gotovo svakodnevno prolazi prometni redar ostavljajuci upozorenja o nepropisnom zaustavljanju i parkiranju.

Kako nam je pojasnio Plastic, nemaju stanari Valturske ulice pritužbi na rad prometnog redara koji, kako kaže, samo radi svoj posao, ali ogorceni su nakon obecanja gradskih vlasti da se nece kažnjavati parkiranje u njihovoj ulici. Naime, prošle godine, kako nam je ispricao Plastic, uoci plinofikacije ulice uputili su Gradu peticiju s konkretnim zahtjevima za koje smatraju da bi poboljšale i regulirale prometovanje tom ulicom.

Izmedu ostalog, tražili su ocrtavanje pješackih prijelaza, postavljanje horizontalne prometne signalizacije, oznacavanje parkirnih mjesta s jedne strane ulice te zabranu prometa za teška vozila iznad 2,5 tone. Ujedno su zahtijevali od prometne policije cešce kontrole brzine vozaca, cime bi se, tvrde, zasigurno usporilo prebrzo prometovanje i doprinijelo sigurnosti.

- Od svega toga, unatoc obecanjima, samo su nam ocrtali pješacke prijelaze. Ništa drugo nije ucinjeno bez obzira što su upoznati s cinjenicom da mnoge kuce nemaju parkirne prostore u svojim dvorištima i nemaju gdje parkirati svoja vozila. Sada nam se prijeti kažnjavanjem i odvoženjem vozila paukom pa je normalno da stanari negoduju, kaže Plastic, koji je i najavio ovakve oštre akcije grupe nezadovoljnih gradana.

- Bude li se nastavilo na ovakav nacin organizirat cemo prosvjede, koje cemo uredno prijaviti nadležnim tijelima i na kojima cemo blokirati ulicu, kaže Plastic.


Podijeli: Facebook Twiter