Blokirana nekretnina HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski sud u Zagrebu blokirao je nekretnine u vlasništvu Hrvatske demokratske zajednice, najvjerojatnije zgradu stranacke središnjice na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, u sklopu USKOK-ove istrage afere Fimi-media.

Kako su Novom listu potvrdili izvori bliski istrazi, rješenje o blokadi stranacke imovine sud je donio još u cetvrtak kad je USKOK i proširio istragu afere Fimi-media na HDZ kao pravnu osobu.

Prijedlog za blokadom imovine USKOK je podnio sudu u cetvrtak, a Županijski sud u Zagrebu ga je istog dana i prihvatio. Prema rješenju suda, kako neslužbeno doznajemo, blokirana je samo jedna nekretnina.

Jedinstveni poslovni racun stranke i posebni izdvojeni racun stranke za financiranje predstojece izborne kampanje nisu blokirani, niti je Uskok tražio njihovo blokiranje. Zato nema bojazni da HDZ nece u izbornoj kampanji imati dovoljno sredstava za pošteno natjecanje s drugim politickim strankama.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj izjavio je Hini da mu je ta informacija prvi glas, a smatra da nema razloga za dramatiziranje jer se HDZ-u može dogoditi blokada imovine jedino u formi stavljanja zabilježbe na njihovu zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma dok se ne riješi postupak u slucaju crnih fondova.

"To ne znaci da bi HDZ na bilo koji nacin bio ogranicen u normalnom raspolaganju tom imovinom na nacin da je i dalje koristi kao i do sada", kazao je Gredelj, složivši se s time da HDZ tu imovinu ne bi mogao prodati.

"Ono što najviše golica protivnike, da ne kažem neprijatelje HDZ-a koji priželjkuju da racuni HDZ-a budu blokirani ja kao odvjetnik ne ocekujem jer za to nema zakonskih pretpostavki", kazao je Gredelj. (S. A., Z. C./NL)


Podijeli: Facebook Twiter