Blokiran novac prikupljen u Izraelu za Palestince

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelska vlada u nedjelju je najavila kao je blokirala transfer financijskih sredstava što ih je prikupio Izrael za Palestinsku samoupravu nakon što je Palestini odobren status države promatrača.

Ministar financija Yuval Steinitz je na početku tjednog sastanka vijeća ministara rekao da će 460 milijuna šekela ili oko 92 milijuna eura koji su se tijekom mjeseca trebali prebaciti Palestincima, biti blokirani, objavili su izraelski mediji.

"Na samom početku rasprave o statusu Palestine u UN-u kazali smo kako odluka o statusu države promatrača neće proći bez izraelske reakcije", podsjetio je Steinitz. "Ne namjeravam prebaciti financijska sredstva namijenjena Palestinskoj samoupravi tijekom mjeseca kako je bilo najavljeno. Sredstva će se iskoristiti za povrat dugova Palestinske samouprave izraelskoj državnoj elektroprivrednoj tvrtki", kazao je.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovio je kako izraelska vlada namjerava nastaviti s izgradnjom 3000 dodatnih stanova u području okupirane Zapadne obale i istočnog Jeruzalema. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter