Blokiran bankovni račun PŠRD-a Delfin

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Bankovni račun udruge Pomorsko športsko ribolovno društvo (PŠRD) Delfin je blokiran i ako ga ne odblokiraju do sredine ožujka 2017. Fina bi mogla, sukladno zakonu, pokrenuti stečaj te pulske udruge koja upravlja sportskom lučicom Delfin. Predsjednik udruge Ante Restović tek nam je kratko ponovio izjavu od prije tri tjedna da čine sve da ne dođe do stečaja udruge.

Tri zaposlena bez plaće

Upitali smo ga može li se očekivati da će lučica Delfin ostati bez pitke vode i struje te da će zatvoriti kafić i da neće moći osigurati ni plaćanje zaštitarske usluge u lučici, s obzirom da više nisu u mogućnosti izvršavati svoje financijske obveze. Zanimalo nas je i bi li sadašnje stanje uskoro moglo dovesti do zatvaranja lučice pa da vlasnici brodica i jahti ne mogu doći do svojih plovila. Restović nam je odgovorio da će ulaz u sportsku luku Delfin i nadalje biti omogućen vlasnicima plovila.

- U slučaju da ne budemo u mogućnosti podmirivati obveze prema dobavljačima struje i vode, caffe bar će morati prestati poslovati. Društvo ne koristi zaštitarske usluge, već u radnom odnosu ima tri zaposlena, dva mornara i tajnicu, koji su samoinicijativno odlučili dežurati do konačnog raspleta događaja. Naravno, ukoliko pravnim i drugim sredstvima (političkim) ne uspijemo skinuti blokadu od strane Fine, društvo će završiti u stečaju, rekao nam je Restović koji je otkrio da koncesionar neće moći isplaćivati plaće trojici zaposlenika jer mu je račun u blokadi.

U kojim situacijama Lučka uprava preuzima vođenje lučice ako koncesionar, zbog blokade računa, to više nije u mogućnosti upitali smo ravnatelja pulske Lučke uprave Donalda De Gravisia. Odgovorio nam je da je to odluka koja je u ingerenciji Vlade RH te da samo oni mogu donijeti odluku hoće li PŠRD-u Delfin oduzeti koncesiju.

- Vlada može koncesiju dodijeliti, na određeni rok, Lučkoj upravi Pula, a može i raspisati novi natječaj radi odabira koncesionara, obrazložio nam je De Gravisi mogući rasplet događaja u Delfinu te zaključio da bi se reakcija Vlade mogla očekivati ako bude ugrožena sigurnost i imovina u lučici, odnosno kada se procjeni da postojeći koncesionar to nije u mogućnosti osigurati. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter