Blogeri o Istri: Toliko drukčija i posebna


U šest dana kanadski bloger i influencer, odnosno pisac na socijalnim mrežama Taylor Burk, zajedno sa svojom američkom kolegicom Stephanie Bee, objavio je na socijalnim mrežama 444 postova o Istri te su imali doseg od čak 2.450.000 korisnika i izazvali 7.700.000 impresija. Upravo stoga pobijedili su u kampanji istarske Turističke zajednice Share Istria kojom je TZ Istre na inovativan način motivirao blogere i pisce na socijalnim mrežama da svoj besplatan boravak na Poluotoku iskoriste za promociju Istre u cijelom svijetu. Osim što je sa svojom kolegicom Stephanie osvojio glavnu nagradu, Tayloru, koji se ovim poslom počeo baviti 2013., je ovo bilo iznimno zadovoljstvo. Tim više što mu je putovanje u Istru ujedno bilo i prvo putovanje u Europu.

- Želio sam doći u Istru te sudjelovati u ovoj kampanji jer sam želio iskusiti nešto novo što ima izniman proizvod, gdje mogu iskusiti kulturu te istražiti nevjerojatna mjesta. Ovo je prvi put da sam bio u Istri, ali i Europi. Uzbuđen sam kada se sjetim što smo sve u Istri vidjeli i iskusili. Posjetio sam Istru jer sam htio posjetiti neko novo mjesto i naučiti nešto novo o kulturi. Sa sobom nosim jako puno uspomena i priča koje će mi zauvijek ostati urezane u pamćenju. Bilo je ovo sedam impresivnih dana, a ono po čemu ću posebno pamtiti Istru je hrana, vino i gostoljubivost ljudi. Nikad u životu nisam jeo tako dobro kao u Istri, i sve je bilo tako autentično. Vrhunac svega su bili tartufi. Htio bih se vratiti samo da ponovno osjetim okus vašega pršuta, ali da unajmim bicikl i istražim Brijune, bio je Taylor pun impresija nakon samog boravka u Istri krajem lipnja.

Svojim silnim pratiteljima i prijateljima na Instagramu gdje ima 186 tisuće prijatelja, Twitteru gdje ga slijedi 780 pratitelja te Facebooku gdje ima 11.300 prijatelja poručio je da se u Istri mogu doživjeti posebna iskustva, kao što je primjerice noćenje na svjetioniku Porer. Upravo ga je ovaj svjetionik na samom jugu Istre impresionirao toliko da ga je fotografirao iz raznih perspektiva, te ga je na kraju kontaktirao Instagram, popularna socijalna mreža gdje se objavljuju fotografije korisnika, kako bi upravo fotografiju ovog prelijepog istarskog svjetionika mogli postaviti kao svoju službenu fotografiju za ilustraciju segmenta avantura i iskustva.

 - Svojim sam prijateljima i pratiteljima htio pokazati sve ono što Istra nudi. Istra je uistinu posebna i toliko drugačija od Sjeverne Amerike, kazao je ovaj fotograf, pisac na socijalnim mrežama i bloger koji živi u kanadskom gradu Alberta. (Barbara BAN, fotografije Taylor BURK)

CIJELI TEKST U PRILOGU NEDJELJA PLUS.


Podijeli: Facebook Twiter