Blogeri: Ako ste čovjek, zaljubit ćete se u Istru


Finac, Dankinja i Austrijanac ovog se tjedan svojim objavama na socijalnim mrežama i svojim blogovima bore za glavnu nagradu u promotivnoj kampanji Turističke zajednice Istre Share Istria ujedno reklamirajući Istru u svojim zemljama svojim objavama. Riječ je o četvrtom tjednu kampanje koji je blogere i korisnike socijalnih mreža dočekao u pravom ljetnom ruhu.

Finski blogger, osnivač TV-portala  www.theviinitv.com Ilkka Sirén koji  redovito publicira svoje reportaže o vinima i na portalu magazina Maku www.maku.fi na sajmu turizma Matka prije dvije godine na seminaru o važnosti hrane i enologije u promidžbi destinacija, proglasio je Hrvatsku jednom od pet top vinskih-destinacija godine koje treba posjetiti. To je itekako odjeknulo u  branši i medijima koji se bave enogastronomijom u toj zemlji. 

- Prijavio sam se za ovo putovanje je me prirodna ljepota Istre fascinirala od prvog posjeta Istri. Prijava na natječaj i nije bila pitanje "zašto", nego jednostavno veliko "naravno". Drugi put sam u Istri. Posao me je doveo u posjet nekoliko vinarija u regiji i od tada budno pratim ovo mjesto, koji je na ovom putu zajedno s partnericom Sarom.

Ovog je korisnika socijalnih mreža koji ima 7000 prijatelja na Facebooku, 1000 na Pinterestu, 2.500 na Twitteru i 4000 na Instagramu oduševila raznovrsnost Istre.

- Dojmila me prekrasna plava obala, plodovi mora, plivanje, jedrenje, unutrašnjost Istre, zelena Istra s ukusnim pršutom i tartufom, nevjerojatno slikoviti gradovi. Ako ste čovjek, zaljubit ćete se u Istru. Činjenica da se Istra nalazi na jedinstvenoj lokaciji u kutu Jadranskog mora može predstavljati izazov u dolascima i odlascima. Za neke je to nedostatak. Međutim, mi mislimo da je to jedna od najboljih kvaliteta regije. Kada dolaze, ljudi dolaze s razlogom: uživati u nevjerojatnoj Istri, tvrdi Sirén.

Miriam Risager iz Danske koja ima svoj bloga dventurousmiriam.com, web stranicu www.miriamrisager.dk te 15000 na Twitteru, 3000 na Instagramu, 2700 na Facebooku i 4000 Pinterestu kaže da se na putovanje javila zbog hrane i vina te činjenice da je za nju Istra neistražen teritorij.

- Prvi sam put sam u Istri, ali ne i posljednji. Najviše me se dojmio Labin, prvenstveno zbog svoje umjetničke vibre i pogleda s vrha plus jednostavnog pristupa prekrasnim plažama. Moja je poruka da Istra ima puno za ponuditi u području hrane i vina, kulture i plaža. Idealna je lokacija i za obitelji i za ruksak - turiste i za pojedince, tvrdi ova Dankinja.

Austrijanac Franz Roitner svoje doživljaje iz Istre dijeli na svom blogu www.reisedoktor.com i www.reisebloggerin.at te sa impresivnih 124 tisuće pratitelja oba bloga na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

- Nisam oklijevao s prijavom na natječaj jer sam bio siguran da ću osvojiti jedan poseban tjedan s mnogo novih iskustava u Istri.
Već sam dva puta ljetovao u Istri. Prvi put sam tjedan dana putovao Istrom, a drugi put sam proveo sedam dana u Poreču. Tijekom ovog tjedna najviše su me se dojmili plodovi mora i ljubaznost domaćina.

Premda se Istra nalazi samo nekoliko sati vožnje od Austrije, ulazite u potpuno različiti svijet prepun najbolje hrane i vina, slikovitih sela i plavog mora, zaključuje ovaj bloger.(B.BAN)


 


Podijeli: Facebook Twiter