Bloger Krule u prepunom pulskom caffe baru Bass

Bloger Krule (Arhiva Promo Krule)
Bloger Krule (Arhiva Promo Krule)

Popularni Bloger Krule gostovao je sinoć u prepunom pulskom caffe baru Bass. Sam se definirao kao "intelektualac, bauštelac, podstanar, rodom iz Like, bloger, običan čovjek s neobičnom vizijom koju baziram na onom što čujem na ulici... bauštele... kafane... Dođem kao glasnik onoga što narod kaže, samo, eto, ne napiše, pa onda to napravim ja u pisanom obliku, i to bez ikakve cenzure, a narod pročita pa kimne glavom u stilu: Dobro ovaj to reče!".

Upravo je u tom stilu proteklo i sinoćnje predstavljanje, koje je Krule započeo riječima: "Ako u Puli uspiješ izmamiti toliko ljudi van kuće, svaka čast, rekli su mi prijatelji prije ovoga predstavljanja" te zaključivši da su "Istrijani totalno ludi".

Kazao je da mogu ispiti više vina od stojadina te da ih je mnoge upoznao tijekom studija u Rijeci.

Zatim je krenuo razglabati o Lici, ističući da postoje samo dvije asocijacije kada se spomene Lika - Plitvice i medvjedi, a treće nema. Govorio je i o Ličaninu na putu za New York, ističući da se taj Ličanin na kruzeru satima vozio liftom gore i dolje, zatim da je u kockarnici naručio kilo janjetine te kada je nabasao na sidro, htio ga je sasjeći na komade.

Zanimljiva su bila i njegova razmišljanja o intervjuima za posao. "Tkogod ide po tim intervjuima, nikada ne dobije posao. Eto, kada je jedan moj znanac 1974. godine išao put Njemačke, pitali su ga zna li raditi, a sada te na tim intervjuima pitaju bi li pomogao ranjenoj srni, pa pobogu, tko se susreće s ranjenim srnama?".

Potom se osvrnuo na zapošljavanje kod privatnika. "Tamo imate barem 42 kandidacijska kruga, a pitanja koja postavljaju su teža negoli u Kviskoteci, koja je svojevrsna riznica znanja među kvizovima. Za posao u trgovačkom lancu traže barem 12 fakulteta i znanje borilačkih vještina, a za biti recepcionar, trebaš govoriti oko 24 jezika, od čega šest davno izumrla iz prapovijesti, jer tko zna tko će sve doći od gostiju".

Nastavio je potom Krule razglabati o najrazličitijim temama. Publika koja je bila je zaista raznolika i vrlo je zainteresirano pratila što se događa. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter