Bliži se početak gradnje odmorišta u Fondolama


Početak gradnje turističkog punkta s hotelom i popratnim sportskim sadržajima u blizini naselja Fondole, zapadno od poduzetničke zone Galižana, sve je bliže realizaciji. Naime, Branislav Brizar, investitor projekta pod nazivom Turistički punkt Fondole, lokacijsku je dozvolu zatražio još lani u prosincu da bi nedavno, 4. srpnja taj zahtjev i nadopunio potrebnom dokumentacijom.

No, kako saznajemo od Filipa Macana, pročelnika Odjela za poslove gradonačelnika Vodnjana, Detaljni plan uređenja turističkog punkta Fondole tim se dokumentima neće mijenjati ili nadopunjavati novim objektima i sadržajima u odnosu na plan usvojen 26. ožujka lani na Gradskom vijeću.

Dodaje da još nije izdana lokacijska dozvola jer je dokumentacija predana tek prije desetak dana, ali je upravo ishodovanje tog dokumenta zadnji korak investitora prije samog početka gradnje.

Iako od investitora nismo saznali kada konkretno počinju radovi, valja naglasiti da je DPU-om TP Fondole obuhvaćeno područje od dva hektara trenutno zelene, neizgrađene površine.

Plan je izradila pulska tvrtka Arhi u suradnji s nositeljem izrade Gradom Vodnjanom. Prema uvjetima iz Prostornog plana uređenja Vodnjana, na području punkta planirana je ugostiteljsko-turistička namjena. Dozvoljena je gradnja hotela s tri depandanse i otvoreni bazen. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter