Blizanke optužene za naručivanje ubojstva

Sestre se nalaze u pritvoru od početka prosinca prošle godine (N. L.)
Sestre se nalaze u pritvoru od početka prosinca prošle godine (N. L.)

Protiv 28-godišnjih blizanki Sandre i Marije J. iz Poreča Županijsko državno odvjetništvo iz Pule podignulo je optužnicu zbog pet kaznenih djela - poticanja na teško ubojstvo, poticaja na razbojstvo i tri kaznena djela prijetnje počinjenih u listopadu prošle godine u Poreču i Rovinju.

Prema optužnici, one su poticale 28-godišnjaka iz Poreča na ubojstvo rovinjskog ugostitelja i vlasnika lokala La Riva Zija Muratija, za što bi platile Porečanu nekoliko stotina tisuća kuna. Budući da mladić to nije učinio blizanku su prijetile njemu, njegovoj supruzi i Muratiju, koji nije znao što mu one spremaju. Sestre se nalaze u pritvoru od uhićenja početkom prosinca prošle godine.

Prema neslužbenim informacijama, počelo je s ljubavnom vezom između rovinjskog ugostitelja i jedne od blizanki. Dok je Rovinjac bio izdašan sve je bilo idilično, no kada je ta veza pukla djevojke su odlučile riješiti ga se. Dvije sestre, koje su prebivale u Poreču i neko vrijeme se bavile bukiranjem,
predstavljale su se kao studentice, no nitko od poznatijih vodiča ili osoba iz tih krugova nije znao za njih.

Boravište im je prijavljeno u stanu u vlasništvu Zija Muratija koji ga je navodno kupio upravo za njih, no te je navode Murati pobijao u medijima. Prema još nepotvrđenim informacijama 28-godišnji Porečanin kojega su namjeravale angažirati za ubojstvo, a potom njemu i njegovoj supruzi prijetili, bio je u vezi s drugom djevojkom.

Nije poznato o kojem se muškarcu radi budući da sei policija izrazito potrudila da njegovo ime ne ispliva u javnosti. On je, misleći da su njihove želje za ubojstvom Rovinjca tek puko naklapanje, vjerojatno pristao na igru, no kada je shvatio da je stvar ozbiljna sve je prijavio policiji.

Blizanke imaju hrvatsko i ukrajinsko državljanstvo. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter