Blizanke naručile smaknuće ljubavnika

Blizanske se nalaze u pulskom istražnom zatvoru (N. LAZAREVIĆ)
Blizanske se nalaze u pulskom istražnom zatvoru (N. LAZAREVIĆ)

O dvjema sestrama blizankama, hrvatskim državljankama nastanjenim u Poreču, trenutno u istražnom zatvoru Županijskog suda u Puli zbog sumnje da su od vršnjaka Porečana naručile ubojstvo 42-godišnjaka iz Rovinja, u Poreču malo tko zna. Prvu informaciju da su djevojke naručile ubojstvo objavila je policija koja ih je privela nakon što je mladić od kojeg su naručile ubojstvo prijavio da i njemu prijete ubojstvom. Nakon policije ispitane su i u Državnom odvjetništvu, a sudac istrage im je u srijedu odredio mjesec dana zadržavanja u pritvoru.

Scenarij kao iz kriminalističkog filma postao je stvarnost, ali je na vrijeme osujećen. Prema našim, prilično pouzdanim, informacijama djevojke su nastanjene u Poreču i oko godinu dana prijavljene su na adresi muškarca čije su ubojstvo naručile. Prije toga su desetak godina bile prijavljene na riječkom području. Rođene su u Bjelorusiji, a otac im je iz Srbije. Predstavljale su se kao studentice, a bavile su se bukiranjem.

Prema našim informacijama, djevojke su se kretale u sumnjivom društvu, a jedna od njih je bila u ljubavnoj vezi s 42-godišnjakom. Dok je ljubavna veza trajala, ugostitelj iz Rovinja bio je veoma izdašan prema djevojkama, a kada je vezu prekinuo, djevojke su skovale plan da ga se riješe. Ugostitelj iz Rovinja, navodno se radi o Ziji Muratiju, o njihovom planu nije ništa znao, a djevojke su plan skovale nakon što je on prekinuo vezu.

Kao motiv za naručivanje ubojstva spominje se koristoljublje, ali je za sada nepoznato na koji bi se način one okoristile njegovom smrću. Mladić, kojem su djevojke u listopadu ponudile 50 tisuća eura za ubojstvo bivšeg ljubavnika, nije ih shvaćao ozbiljno. No, one su postajale sve nestrpljivije, pa su u studenom i njemu zaprijetile ubojstvom. E, tada je vrag odnio šalu, pa ih je prijavio. (Piše Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter