Blizankama iz Poreča još 30 dana pritvora

Zgrada u kojoj su živjele sestre (J. PREKALJ)
Zgrada u kojoj su živjele sestre (J. PREKALJ)

Blizankama Sandri i Mariji (29) iz Poreča 31. prosinca produljen je pritvor u istražnom zatvoru Županijskog suda u Puli na još mjesec dana. Sestre se sumnjiče za naručivanje ubojstva 43-godišnjeg vlasnika rovinjskog restorana La Riva Zije Muratija, a sudac istrage im je produljio pritvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo sestre, hrvatske državljanke rođene u Bjelorusiji,  sumnjiči za pet kaznenih djela: poticanje na teško ubojstvo i razbojstvo te tri kaznena djela prijetnje.

Policiji ih je u studenome prijavio mladić kojemu su prijetile ubojstvom jer nije želio ispuniti njihovu prethodnu narudžbu - ubiti Muratija, s kojim je jedna od njih navodno bila u ljubavnoj vezi, za naknadu od 50 tisuća eura.

Napustio je Rovinj i otputovao za Zagreb. Medijima je rekao da je u šoku, da je s blizankama bio u dobrim odnosima, da nije istina da im je kupio stan kako se po Rovinju i Poreču pričalo te da ni ne naslućuje motiv za svoju likvidaciju. Rekao je da ne može ništa govoriti jer je istraga u tijeku.

Djevojke, kojima je otac iz Srbije, su prije dolaska u Poreč desetak godina živjele na riječkom području. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter