Blista šumica kod OŠ Veli Vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni dobrovoljci odazvali su se u subotu akciji cišcenja šumice u neposrednoj blizini novoizgradenog kompleksa osnovne škole i vrtica na Velom Vrhu. Oboružani lopatama i grabljama te s puno dobre volje od ranoga su jutra cistili kako bi, zajednickim snagama, uredili okoliš škole.

Jasna, mještanka Veloga Vrha, s grabljama u rukama, rekla nam je da je ona "stara akcijašica" koja voli raditi. Usto je, veli, clanica Kluba 50+, jednog od organizatora.

Akciji se pridružila i Darija ciji ce unuk pohadati novu školu. Zadovoljna što je škola napokon gotova jer je, kako kaže, svima vec dosta razvoženja djece po gradu, a ni njoj nije bilo teško subotnje lješkarenje na moru zamijeniti cišcenjem.

Kako doznajemo do Irine Schmidt, tajnice Kluba 50+, akcija je nastala spontano, a organizirali su je klubovi i udruge s ovoga podrucja. U pomoc im je uskocila Herculanea koja je dovezla baje. One su se jucer, unatoc suncu i vrucini, punile ekspresnom brzinom - palim granama, iglicama, smecem i kamenjem.

Na srecu, doznajemo, infektivni otpad u okolici škole nije pronaden. Još bi, dodaje Schmidt, trebalo ukloniti stare i dotrajale grane na borovima.

Organizatori ove hvalevrijedne akcije su Mjesni odbor Veli Vrh, tamošnji odbojkaški i nogometni klub, Sportsko-rekreativno društvo Mandrac i Klub 50+. Nakon odradenog posla vrijedni su se dobrovoljci okrijepili grahom.


Podijeli: Facebook Twiter