Bliski susret aviona i jata ptica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Zracnoj luci Split u 15 sati i 40 minuta, tijekom predpoletne faze leta iz Splita u Frankfurt došlo do udara jata ptica u zrakoplov Airbus 320 Croatia Airlinesa. Bliski susret s pticama dogodio se, dakle, na zemlji te je zbog toga obustavljeno polijetanje. Tom prigodom sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Zrakoplov je u skladu sa sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa i preporukama proizvodaca zrakoplova za takve dogadaje povucen iz prometa. Pregledom zrakoplova u ZL Split utvrdeno je da je došlo do oštecenja poklopca radara i lopatica motora, kao i guma zbog kocenja. Tijekom veceri i noci na zrakoplovu ce se obaviti sve potrebne zamjene oštecenih dijelova, a ponovno ukljucenje u promet ocekuje se sutra.

Putnici s tog leta smješteni su u putnicku zgradu ZL Split, a zatim su oko 17 sati drugim zrakoplovom Croatia Airlinesa (Airbus 319) otputovali za Frankfurt. Posljedicno je otkazan i poslijepodnevni let Split – Dusseldorf. Putnici ce sutra nastaviti svoje putovanje na odredište, javljaju iz Croatia Airlinesa.


Podijeli: Facebook Twiter