Blic-akcija zapljene lažnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici Državnog inspektorata u pratnji policije proveli su u petak blic-akciju u kojoj je iz poslovnog prostora na pocetku Kandlerove ulice u središtu Pule oduzeto nekoliko vreca robe, najvjerojatnije majica, torbi, patika i slicnog s lažnim potpisima renomiranih modnih kuca i dizajnera.

Iako su to uobicajene inspekcijske rabote, ovaj put se sve ono o cemu se uglavnom samo piše - a to je poštivanje propisa, prava potrošaca, suzbijanje rada na crno i slicno - odvijalo uživo pred zatecenim prolaznicima, u po bijela dana.

Policijsko-inspektorska akcija u turistickom dijelu grad izazvala je veliku pozornost gostiju, kojima baš i nije bilo jasno što se dogada, jer je sve djelovalo gotovo spektakularno. Prema rijecima ocevidaca, policijski kombi ugurao se u usku ulicu te se odmah zaustavio uz poslovni prostor koji nije imao istaknut ni naziv trgovine niti ime vlasnika.

Slijedio je ocevid i nadzor, a potom su inspektori, uz pomoc policajaca, iz tog ducana odnosili vrece i vrece kroz koje se nazirala zaplijenjena roba.



Zateceni zaposlenici trgovine sve su mirno promatrali, bez rijeci. Vlasnika prostora nismo zatekli, no u obližnjem kaficu sjedila su dvojica trgovaca koji su samo kratko rekli: Inspektori su odnijeli gotovo 70 posto asortimana, a zašto, ne znamo.

Iako nam u pulskoj ispostavi Državnog inspektorata nisu otkrili detalje, glasnogovornica Vedrana Cetina kazala nam je da se radi o redovitom nadzoru tijekom sezone te da je najvjerojatnije posrijedi kršenje Zakona o zaštiti autorskih prava. (Nera SOFTIC, snimio N. LAZAREVIC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter