Blatter: Klubovima oduzimati bodove zbog rasizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter smatra da bi klubove i reprezentacije trebalo kažnjavati oduzimanjem bodova zbog rasističkih ispada navijača.

"Mislim da bi oduzimanje bodova imalo bolji efekt nego bilo koja druga kazna," poručio je Blatter u razgovoru za "Sky Sport".

Predsjednik FIFA-e se osvrnuo i na nedavnu reakciju veznjaka Milana Kevina-Princea Boatenga koji je ljut zbog uvreda navijača Pro Patrije napustio teren, nakon čega su to učinili i njegovi suigrači pa je utakmica prekinuta.

"Problemi se ne rješavaju bježanjem. Niti u privatnom životu, niti u sportu ili drugim segmentima života. Odlazak igrača s terena nije rješenje, ali moramo učiniti sve da bi pokušali iskorijeniti rasizam," dodao je Blatter.

FIFA je početkom siječnja kaznila reprezentacije Mađarske i Bugarske igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama zbog ispada njihovih navijača tijekom susreta kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Mađari su kažnjeni zbog antisemitističkog ispada navijača za vrijeme utakmice protiv Izraela, dok su Bugari kažnjeni zbog rasističkih ispada navijača za vrijeme utakmice protiv Danske.

"Utakmica bez gledatelja je upozorenje za sve, ali idući put kazna će biti mnogo ozbiljnija," upozorio je Blatter. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter