Blaškovic zbog kršenja zakona prijavljen USKOK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv nacelnika Policijske uprave istarske Mladena Blaškovica podružnica sindikata PU istarske podnijela je u ponedjeljak USKOK-u kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti i kaznenog djela povrede prava na rad.

To nam je rekao sindikalni povjerenik Alen Janicic kojemu je nacelnik Blaškovic u ponedjeljak ujutro odbio uruciti drugostupanjska rješenja Odbora za državnu službu od 4. svibnja ove godine kojima je riješena žalba policijskih djelatnika Dragutina Cestara, bivšeg nacelnika Sektora kriminalisticke policije, i Mladena Grozdanica, bivšeg nacelnika Odjela organiziranog kriminaliteta.

Nacelnik Blaškovic rješenja nije urucio ni djelatnicima Cestaru ni Grozdanicu, kao ni njihovim opunomocenicima.

- Nacelnik Blaškovic jutros (jucer, op.a) je odbio uruciti mi ta rješenja te je rekao da ce ih djelatnicima Cestaru i Grozdanicu poslati poštom. Smatramo da nacelnik odbija dostaviti rješenja, što je protivno zakonu.

On je to vec davno trebao uciniti, a zato što nije i zbog posljedica koje iz toga proizlaze, a traju vec oko godinu i pol, podnosimo kaznenu prijavu protiv njega USKOK-u zbog pocinjenja sedam kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti i povrede prava na rad, rekao nam je Janicic.

Konkretno, radi se o tome da se višekratnim nepostupanjem po rješenjima odbora krši i zakon. Kaže da se ne radi o imenima, vec poštivanju pravne države, odnosno zakona.

- Kakva je to država u kojoj nacelnik policije krši zakon i ne želi provesti drugostupanjska rješenja, pita se Janicic.

Podsjetimo, rijec je o premještanju lanjskoga svibnja na druga radna mjesta djelatnika PU istarske Cestara, Grozdanica i Enesa Becica zbog potrebe službe. Prijedlog za njihov premještaj donio je tada novoimenovani nacelnik PU istarske Mladen Blaškovic, a potpisao ravnatelj policije Oliver Grbic.

Na radna mjesta imenovani su drugi djelatnici, a smijenjeni trojac na rješenja o premještaju žalio se Odboru za državnu službu koji je njihove žalbe uvažio. No, umjesto da se postupi po rješenju odbora, trojica djelatnika ponovno se premještaju na radna mjesta na koja su prvotno premještena.

Situacija se ponavlja i treci put kada je Odbor za državnu službu za djelatnika Becica donio konacno rješenje te je on ove godine pocetkom srpnja vracen na radno mjesto nacelnika Odjela opceg kriminaliteta. Konacna rješenja Odbora za državnu službu ocekivala su se i za Cestara i Grozdanica.

Stigla su u PU istarsku, ali ih ona, odnosno nacelnik Blaškovic do danas nije urucio djelatnicima niti postupio prema njima.


Podijeli: Facebook Twiter