Blanki skakački miting u Splitu

Blanka Vlašić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Blanka Vlašić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je međunarodnog skakačkog mitinga u njezinu rodnom Splitu, održanog po prvi put nakon petogodišnje stanke. Vlašić je na natjecanju održanom u dvorani "Gripe" pobijedila s preskočenih 195 centimetara, ispred mlade Čehinje Michaele Hrube, aktualne juniorske viceprvakinje svijeta koja je sa 193 centimetra postavila novi osobni rekord, dok je treće mjesto zauzela Uzbekistanka Nadija Dušanova sa 188 cm.

Vlašić je pobjedu osigurala sa samo tri skoka, te je sva tri puta bila uspješna, na 185, 191 i 195 cm. Usprkos bolovima u desnoj Ahilovoj tetivi, nakon osiguranja pobjede pokušala je preskočiti dva metra čime bi postavila novi najbolji rezultat u svijetu ove godine, ali je odustala već nakon prvog rušenja letvice.

Na mitingu u Splitu nastupila je i 24-godišnja Zagrepčanka Ana Šimić koja je s preskočena 182 cm zauzela sedmo mjesto. Šimić je letvicu na visinama od 175 i 182 cm preskočila iz prvog pokušaja, malu je nesigurnost pokazala na 179 cm koju je preskočila iz drugog pokušaja, dok je na 185 cm izvela tri neuspješna pokušaja. (H)


Podijeli: Facebook Twiter