Blanka: Za mene je sezona završena, ali ne i karijera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašić danas je objavila kako je zbog bolova u tetivi završila ovogodišnju sezonu u skokovima u vis, ali je odbacila medijska nagađanja da se približava kraj njezine karijere.

"Natjecanjem u Monacu završila je moja sezona za 2013. godinu. Radovala sam se drugom dijelu sezone i nastupima na Svjetskom prvenstvu Moskvi, te mitinzima u Zagrebu i Bruxellesu ali preveliko je bilo upozorenje u obliku boli da bi ga ignorirala", rekla je Blanka na konferenciji za novinare.

Blanka, koja je ove godine nastupila na sedam natjecanja, kazala je da je na nekoliko prvih natjecanja osjećala bol u tetivi ali da bi nakon tri dana mogla normalno trenirati. Međutim, nakon zadnja tri natjecanja bolovi su trajali i po sedam dana, a osobito nakon natjecanja u Monte Carlu.

"Nakon natjecanja u Monte Carlu bolovi su me jako dugo mučili te smo odlučili kako nema smisla riskirati sudjelovanjem na Svetskom prvenstvu Moskvi gdje je razmak između kvalifikacijskog dijela i finala samo dva dana i prijetila bi opasnost da ostanem bez tetive", istaknula je Blanka rekavši kako je sretna što je na vrijeme otkrivena opasnost.

Blanka tvrdi kako prijevremeni završetak ovogodišnje sezone ne doživljava katastrofalno te da za nju to "uopće nije veliki korak nazad" nego hvatanje zaleta da bi se što bolje pripremila za sezonu 2014. godine.

"Posvetili smo se terapiji noge i cilj je da potpuno ozdravim i za dva mjeseca počnem intenzivne pripreme za sljedeću sezonu u kojoj bi se natjecala bez bolova", rekla je Blanka koja je opovrgnula medijska nagađanja o kraju njezine karijere kazavši kako nema govora o odustajanju te da joj nisu jasne te spekulacije.

"Zanimljivo je kako te spekulacije nisu utemeljene na mojim razmišljanjima i mojim odgovorima a to znači da su one bez osonove i nema smisla o njima razgovarati", naglasla je Blanka Vlašić, tvrdeći kako njezina motivacija "nije pala", te da "još uvije želi, hoće i može" natjecati se i ostavrivati dobre rezultate.

"Što se mene tiče, skakala bih još dugo i još se ne nazire kraj moje karijere", rekla je Blanka i istakla kako je odluku o odustajanju s ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Moskvi lakše podnijela nego nesudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Na upit kakav rasplet u ženskoj konkurenciji skoka u vis očekuje na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, kao favoritkinje izdvojila je Anju Čičerovu, te Svetlanu Školinu i Brigitt Barrett.

Otac i trener Joško Vlašić je istaknuo kako je ovo što se događa Blanki s ozljedom noge "mali križić koji s radošću nosimo jer nas on mijenja u smjeru da budemo bolji u ljudskom i profesionalnom smislu".

"Ja sam optimist i želim vjerovati kako će Blankina karijera trajati onoliko koliko to ona bude htjela", kazao je Vlašić naglasivši da su Blanki potrebna sljedeća dva mjeseca mirovanja kako bi "početak novih priprema u listopadu počela što potentnija". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter