Blanka Vlašic preskace Olimpijske igre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predvidanja su se, na žalost, pokazala tocnima. Najbolja hrvatska atleticarka nece na Olimpijskim igrama u Londonu napadati zlato, jednu od rijetkih medalja koja joj nedostaje u bogatoj kolekciji. Prije cetiri godine u Peking je došla kao apsolutno najveca favoritkinja i unatoc odlicnom nastupu morala se zadovoljiti olimpijskim srebrom. Cetiri godine kasnije olimpijske ce krugove promatrati iz rodnog grada. Ozljeda skocnog zgloba i komplikacije koje su uslijedile postale su previsoka prepreka ponajboljoj svjetskoj visašici.

- Odgadala sam svoju odluku da otkažem London nadajuci se cudu, medutim, sad je izvjesno da moj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu nije realan - porucila je na svojoj internetskoj stranici najbolja hrvatska atleticarka, koja je zapocela s treninzima i unatoc tome ipak odustala od nastupa u Londonu.

- Stanje s mojim skocnim zglobom i Ahilovom tetivom je sve bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Medutim, vrijeme je ono što mi nedostaje. Da se nije dogodila infekcija, što me je vratilo na pocetak, vjerojatno bih uspjela u potpunosti sanirati ozljedu i kvalitetno se pripremiti za nastup na Igrama - nastavila je Blanka, koja je potom odmah svima dala do znanja da ovo za nju nije kraj. Nipošto.

- Do sada sam tri puta nastupala na Igrama, a želja mi je da nastupim i u Brazilu i još jednom nakon toga. Osjecam da imam još mnogo toga reci na skakalištima diljem svijeta i zbog toga ovu situaciju prihvacam kao priliku za novi pocetak. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli u ovim okolnostima, a svojim kolegicama i kolegama želim da u Londonu ostvare svoje sportske snove - zakljucila je Blanka, cije ce mjesto u Londonu zauzeti Ana Šimic, koja je s B normom cekala svoju priliku za nastup. (T. BILIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter