Blanka Vlašić počela s pripremama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sedmodnevnog boravka u Irskoj, gdje se na klinici za rehabilitaciju i prevenciju od sportskih ozljeda Carlow o njenom zglobu i tetivi brinuo jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za tu vrstu ozljeda Anthony Geoghegan, Blanka Vlašić je s optimizmom početkom ovog tjedna počela s pripremama za iduću atletsku sezonu.

"Odlazak u Irsku bio je krucijalan korak za moj oporavak. Nakon inicijalnog pregleda, na ultrazvuku se jasno vidjelo mnoštvo kalcifikata nastalih poslije operacije koje su smetale tetivi da se potpuno oporavi. Dr Geoghegan ih je uklonio tzv. ultrazvučnom šok terapijom (shock wave), te me uputio u ispravne vježbe rehabilitacije kojima ću dovesti tetivu i list lijeve noge u prijašnje stanje. Iz terapije u terapiju mi je bilo bolje jer sam osjećala kako mi je tetiva napokon 'prodisala'. Već nakon prvih treninga nisam osjećala uobičajene bolne posljedice, što mi je bio jasan pokazatelj da sam napokon na pravom putu. Znam da me čeka još puno posla i strpljivosti, ali sada sve podnosim s osmjehom", objavila je danas svojoj internetskoj stranici Blanka Vlašić.

Kod Anthonya Geoghegana na terapiju dolaze brojni svjetski atletičari, a američkog preponaša Davida Olivera je nakon dvogodišnje ozljede Ahilove tetive doslovce vratio u sportski život pa je na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojio zlatnu medalju.

"Geoghegana sam upoznala ljetos u Parizu i od tada smo u kontaktu. Nakon sezone smo se dogovorili da će doći u Split gdje mi je nakon pregleda savjetovao da odmah idemo kod njega u Irsku i što prije započnemo s tretmanima", napisala je Blanka koja još ne razmišlja o datumu povratka.

"Idući pregled u Irskoj je za tri tjedna. Nigdje mi se ne žuri, moram ispoštovati svaki korak rehabilitacije. Za sada sam jako zadovoljna s razvojem situacije", kazala je najbolja atletičara svijeta iz 2010. godine i jedna od najboljih skakačica u vis svih vremena Blanka Vlašić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter